• Informacje na temat:

    kurczak z keczupem i majonezem w piekarniku

Przepisy na temat: kurczak z keczupem i majonezem w piekarniku
  • Kurczakowa fantazja

    Starannie wybierz 6 pojedynczych filetów z kurczaka.

  • Zwykły schab, ale inaczej żeby się nie nudziło

  • Kanapka Sary

    ...zarumieni z obu stron. W tym samym czasie, połącz i wymieszaj wszystkie składniki majonezu z chili. Przełóż kurczaka na wyłożoną papierem blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 200 o C przez około 10-13 minut. Na kurczaku ułóż plastry sera cheddar i zapiekaj w piekarniku przez kolejne 2 minuty aż ser się roztopi. Usmaż chleb tostowy w niewielkiej ilości oleju. Pokrój czerwoną cebulę na...

  • łatwe w przygotowaniu idealne na zwykły obiad jak i zarówno na przyjecie :)

  • Brzmi dziwnie?:) Mięso w sosie z powideł i keczupu jest niewątpliwie oryginalne, choć również popularne, bo co jakiś czas trafiam na podobny przepis, zazwyczaj w formie zapiekanki. Ja przedstawiam wersję skróconą, gdzie schab (lub kurczak jeśli wolicie) smażymy i robimy sos już bez zapiekania.

  • SKRZYDEŁKA DOSKONALE SMAKUJĄ Z PIECZYWEM I OGÓRKIEM KWASZONYM

  • karzde mięso z drobiu dotego nadaje się

  • Przepyszne, chrupiące łódeczki zapiekane w piekarniku. Zdrowa konkurencja dla frytek czy wytworów sklepowych. Uwielbiane przez domowników jako wyrazisty dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

  • Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.

  • Nowy pomysl na kotlety z piersi z kurczaka :)

Artykuły na temat: kurczak z keczupem i majonezem w piekarniku
  • Pikantne co nieco

    ...noc. 3. Wykałaczki lub patyczki do szaszłyków mocz 30 min w zimnej wodzie lub nasmaruj je olejem. Nadziewaj na nie paski kurczaka, ułóż na blasze i piecz około 15 min w piekarniku nagrzanym do 200(...). Przed włożeniem do piekarnika brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220° C. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Pyszne mięso na słodko

    ...gorącą kaczkę polej tak przygotowanym karmelem, następnie ułóż wraz z pieczonymi jabłkami na półmisku. Podawaj ze słodką żurawiną. Przygotowanie: 120 minut Porcja: 420 kilokalorii Kurczak w syropie klonowym Składniki na 4 porcje: 12 nóżek kurczaka, łyżka soli, świeżo mielony czarny pieprz, 5 łyżek syropu klonowego, łyżka naturalnego (białego) lub brązowego cukru, skórka otarta z jednej pomarańczy...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że najlepszym rozwiązaniem...

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Fot. 123RF/Picsel Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...