• Informacje na temat:

    kurczak w panierce kukurydzianej

Przepisy na temat: kurczak w panierce kukurydzianej
  • Soczyste nuggetsy z pszenną pitą

    ...na ok. 1/2 godziny. Płatki kukurydziane rozdrobnij blenderem lub tłuczkiem. Połącz z bułką tartą. Kawałki kurczaka obtocz w panierce i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz(...)Składniki dla 4 osób: 1 podwójny filet z kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku...

  • Bardzo delikatne i bardzo chrupiące:)

  • Warzywa z rosołu

    ...wspaniale będą smakowały w galarecie! Możesz przygotować wersję bezmięsną lub dodać je do klasycznych "zimnych nóżek", galarety z kurczakiem, indykiem, rybą czy wędliną. Do sajgonek, roladek Marchewki(...), dodaj pokrojone warzywa (marchewki, pietruszki, seler, por z rosołu), wymieszaj, dopraw i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju. W panierce Ugotowane w całości warzywa - zwłaszcza marchewki...

  • Sprawdzony przepis na "Kąski kurczaka w kukurydzianej panierce"

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    .... 4. Zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180 st. Udekoruj listkami natki i ew. pieczonymi dymkami. Kieszonki z żółtym serem Składniki: duży podwójny filet z piersi kurczaka 4 duże plasterki kiełbasy...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...i bazylii oraz keczupem. Podawaj np. z frytkami. Panierowane w polencie i ziołach Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki cukru 5 dag solonych orzeszków ziemnych 5 gałązek rozmarynu 10 dag kaszki kukurydzianej (polenty) skórka otarta z 1 cytryny 1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł) 1 obrana czerwona cebula 1 jabłko z czerwoną skórką 3 łyżki octu jabłkowego...

  • Przepis na domowe, soczyste nuggetsy w chrupiącej skorupce z płatków kukurydzianych. Smaczne i zdrowe danie, którym zachwyci się z pewnością każde dziecko i Wy sami :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Podudzia w kukurydzianej panierce"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kąski drobiowe w kukurydzianej panierce"

Artykuły na temat: kurczak w panierce kukurydzianej
  • W chrupiącej panierce

    Do kurczaka możesz podać sałatkę Colesław.

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Kotleciki z kurczaka w parmezanowo-estragonowej panierce

    Pyszne dzięki wyjątkowej panierce.

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Chrupiące kotlety

    Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 jajka, 1,5 szklanki mleka, 1,5 szklanki mąki, 3 pełne szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych, 2-3 ząbki czosnku, sól morska, pieprz cayenne, papryka ostra i słodka, przyprawa do kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie, olej do smażenia Piersi umyć i oczyścić z błon, włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać sól, pieprz, po...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Złote piersi po królewsku

    ...cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu stron przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Następnie wykonuję złotą panierkę: płatki kukurydziane przesypuję do foliowej torebki, rozgniatam wałkiem i obtaczam w nich mięso. Ponownie moczę pierś...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ... Będziesz jeść to, co ci smakuje, a przy okazji zadbasz o figurę. To wcale nie jest trudne. Krok pierwszy to zmiany na liście zakupów. Schab częściej zastąp drobiem (kurczakiem, indykiem), mleko 3,2(...).     Niewielkie wyrzeczenia, a efekt po 2-3 miesiącach cię zaskoczy! Zmień stare nawyki K schabowy na drobiow y, zrób go w panierce bez mąki. Tradycyjny schabowy to ok. 421 kcal, kotlet drobiowy...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...