• Informacje na temat:

    kurczak siekany

Przepisy na temat: kurczak siekany
  • Podroby z kurczaka i indyka

    ..., a większość wywaru odparuje.  3. Kaszę gryczaną gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Wrzucić do gulaszu, wymieszam. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. Flaczki z kurczaka 1. Żołądki...

  • Szybkie i smaczne

  • Burger z kurczakiem i żurawinowym musem

    Sposób przygotowania Pierś kurczaka kroimy w grube, równe plastry na kotlety, doprawiamy sola i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej, a następnie smażymy. Suszoną żurawinę namaczamy w gorącej wodzie, odsączamy, dodajemy do niej sok z malin. Cebulę siekamy w talarki. Bulki kroimy na pół, smarujemy ketchupem, układamy na spodzie sałatę, a na niej kotlet z kurczaka, konfiturę żurawinową...

  • Prosta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej.

  • Kurczak w papilotach z komosą i owocami

    ...ponad 4 gramy białka. Główną składową komosy są jednak węglowodany. Chcąc zachwycić gości, można przyrządzić papiloty z kurczakiem. To łatwe do zrobienia danie, podawane z komosą i owocami zachwyci mieszanką smaków kiwi, cytryn, granatów i kurkumy. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: 4 filety z kurczaka, 2 żółte kiwi, 2 zielone kiwi, cytrynę, pół granatu, pęczek pietruszki, 600 g komosy ryżowej...

  • Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety z piersi kurczaka,zróbcie kotlet siekany;-)Możecie komponować swoje składniki i tak naprawdę za każdym razem cieszyć się innym smakiem.

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w cienkie paski, następnie na patelni rozgrzewamy masło i przez ok. 3 minuty smażymy kurczaka. Cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kurczaka, podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. 2. Dodajemy musztardę i śmietanę i do wszystkich składników wlewamy bulion. Kiedy sos będzie miał gęstą konsystencję...

  • Idealne wykorzystanie mięsa gotowanego kurczaka np. z rosołu.

  • Pikantny kurczak z papryczkami jalapeno

    Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

  • Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami

Artykuły na temat: kurczak siekany
  • Szybka paella z chorizo i kurczakiem

    ...1. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Obrane cebule niezbyt drobno siekamy. Pierś z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Filety z kurczaka w sosie

    ...roztopią. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dno wykładamy szpinak, a na nim układamy filety z kurczaka. Zalewamy serowym sosem. Pieczemy 15 minut w 200ºC. 50 g goudy ścieramy na tarce...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Gulasz z kurczakiem i fasolką

    1. Umyty pomidor kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy. Warzywa miksujemy na gładką pastę. 2. Obrane cebule kroimy...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Filet z kurczaka nadziewany pesto

    Na talerzu z różnokolorowymi warzywami, z sosem lub bez, z panierką albo i bez niej, kurczak z prawdziwym aromatycznym pesto zawsze się sprawdzi.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Tom kha gai - kokosowa zupa z kurczakiem

    Wśród delikatnej równowagi smaków kurczaka i mleka kokosowego wyczuwalny jest aromat trawy cytrynowej i kolendry. Składniki: - wywar drobiowy 1,5 l - pieczony kurczak ½ szt. - świeża trawa(...) rybny 3 łyżki - cukier 1 łyżeczka - świeża kolendra (siekana) 100 g - świeża tajska bazylia (siekana) 100 g - świeży szczypior (siekany) ½ pęczka - sok z limonek z 2 szt. - pomidorki koktajlowe 10

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...