• Informacje na temat:

    kurczak pieczony z chorizo i fasola

Przepisy na temat: kurczak pieczony z chorizo i fasola
  • Sycąca zapiekanka meksykańska z brązowym ryżem, kurczakiem, warzywami i chorizo w pysznym pomidorowym sosie.

  • Szakszuka z fasolą i chorizo

  • Klasyczne danie w nieco nowocześniejszej formie. Chorizo i ananas z grilla mogą was zaskoczyć smakiem :)

  • Przystanek - Hiszpania. Witam Was na gorącym półwyspie Iberyjskim w ojczyźnie flamenco, corridy, nieustającej fiesty i różnorodnej, kolorowej kuchni. Paella to najbardziej znana na świecie hiszpańska potrawa. Niegdyś danie spożywane głównie przez zapracowanych robotników, dziś stanowi niezaprzeczalną wizytówkę hiszpańskiej gastronomii. Pochodzi z Walencji i występuje w licznych smakowitych odmianach. Dziś w wersji z moją ukochaną, ostrą kiełbasą chorizo i malutkimi, słodkimi pomidorkami...

  • Na obiad lub podwieczorek. Pyszny, soczysty kurczak.

  • Smaczny pomysł na "Pikantne trójkąciki z kurczakiem i chorizo"

  • Kurczak nadziewany farszem z wątróbki

  • Takie zwyczajne danie ale lubiane przez moich przyjaciół

  • Fasola pieczona z jabłkami to pyszne, sycące danie na obiad lub kolację w jakiś zimny, mokry wieczór. Ta potrawa jest zupełnie inaczej przygotowana niż pieczona fasola z Bistro Sanguszko, o której pisałam zimą. Kompozycja składników i uzyskany smak przywodzą na myśl drób pieczony z owocami, ale w daniu tym próżno szukać mięsa. Przygotowane na bazie fasoli piękny jaś jest równie sycące, za to znacznie mniej kaloryczne niż kaczka z jabłkami czy też poprzednia moja pieczona fasola. Spróbuj...

  • Przepyszny kurczak, doskonała mieszanka przypraw i ziół, soczysty w środku, a z chrupiącą skórką zewnątrz :) Pycha :)

Artykuły na temat: kurczak pieczony z chorizo i fasola
  • Fiesta Mexicana

    ..., 10 dag zimnego masła, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki śmietany 18 proc. Na farsz: 30 dag piersi z kurczaka, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 strąk zielonej papryki(...) warzywnego lub wołowego, 1 duża cebula , 1/2 strąka czerwonej papryki, 15 dag pomidorków koktajlowych, 1-2 ząbki czosnku, 30 dag kiełbasy, np. chorizo, 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Gofry gryź!

    ...bananem i uprażonymi orzeszkami ziemnymi. Razowe gofry z fasolką, chorizo i jajkiem (na 14 gofrów) Czas przygotowania: 4 godziny Poziom trudności: 3 Na gofry: 10 g suszonych drożdży(...) drobiowego, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 2 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki octu z sherry Dodatki: 80 ml oliwy z oliwek, 2 cienko pokrojone kiełbaski chorizo, 2 drobno posiekane cebulki szalotki...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...