• Informacje na temat:

    kurczak groszek por

Przepisy na temat: kurczak groszek por
  • Oryginalny, domowy rosół z kurczaka

    Esencjonalny, aromatyczny i złoty czyli domowy rosół z kurczaka, uwielbiany przez wszystkich Polaków. Król i podstawa wielu zup, zastrzyk energii dla chorych, danie na każdą okazję.

  • Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.

  • Brokuły z udkami kurczaka

    Składniki: 4 udka kurczaka 30 dag brokułu mała puszka groszku konserwowego duży por 40 dag małych młodych ziemniaków 2 łyżki masła sól pieprz słodka papryka suszona bazylia olej kilka gałązek świeżej bazylii Przygotowanie: 1 Ziemniaki wyszoruj szczoteczką lub plastikowym druciakiem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Udka umyj, osusz, ułóż na ziemniakach. Oprósz...

  • Zajefajna zupka!!!!!!

  • Dania na cały tydzień

    ...i pokrojoną w kostkę paprykę.  2. Dodaj kukurydzę, groszek i ugotowany wcześniej ryż. Duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z kurczakiem. Na patelni ułóż tortillę, wyłóż farsz, starty ser i przykryj(...) i wytnij krążki. Mięso przełóż do miseczek żaroodpornych, przykryj ciastem i ponakłuwaj widelcem, posmaruj jajkiem. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C.  Zapiekanka z kurczakiem Sposób...

  • Kuchnia wietnamska. Mięso kurczaka zostało zamarynowane w sosie rybnym, dzięki czemu ma inny smak. Sos ten, zwany nuoc mam, jest popularną przyprawą w całym Wietnamie, Laosie i Kambodży.

  • Zielona zupa minestrone - eliksir młodości na talerzu

    ...", zachęca, aby dodać tej tradycyjnej zupie nieco nowoczesności, bazując przy tym na sezonowych produktach. Ona proponuje zielone minestrone. - Wykorzystuję zielone sezonowe warzywa - cukinię, groszek, bób(...) i pokrojone w kostkę, 180 g zielonej fasoli, 1,2 litra bulionu z kości kurczaka lub dobrej jakości bulion warzywny, pietruszka, 100 g grochu, 100 bobu, gałązka tymianku i liść laurowy, sok z połowy...

  • Makaron fusilli bardzo popularny we Włoszech ,u nas znany pod nazwą świderki. Świetnie komponuje się z sosem z groszku ,gdzie jego smak podkreśla rozmaryn. Mięso marynowane w białym winie i ziołach prowansalskich jest bardzo delikatne.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...i ziołami prowansalskimi.  Szaszłyczki z kurczaka Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka umyj i pokrój w paski. Posmaruj miodem i ketchupem. Przypraw solą, pieprzem, curry, słodką papryką(...), pieprz, posiekaną drobno cebulę. Wyrób rękoma. Kapustę obierz z wierzchnich liści, gotuj chwilę, zdejmij liście.  2. Na liściach ułóż porcje farszu, zawiń. Garnek wyłóż pozostałymi liśćmi kapusty...

  • Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem

Artykuły na temat: kurczak groszek por
  • Zupa drobiowa z groszkiem

    Mięso oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, por pociąć w krążki. Natkę pietruszki umyć,...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Wiwat, szparagi

    ...ciasta. Środek posmarować kwaśną śmietaną z jajkiem. Rozłożyć na tym plastry salami, szparagi, groszek, kawałki kurczaka i pomidorki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec ok. 20 minut. Od(...)Placek z salami i szparagami Składniki na 4 porcje: 3 płaty mrożonego ciasta francuskiego, 5 dag mrożonego groszku, 5-6 pędów zielonych szparagów, sól, 5 pomidorków koktajlowych, pieprz, 12 dag...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pyszności z drobiu

    Kurczak w winie po francusku Składniki na 4 porcje: 20 dag szalotek, 4 duże marchewki, 1 seler (ok. 50 dag), 37,5 dag pieczarek, 50 dag filetów z kurczaka, 1 łyżka oleju, 1-2 łyżeczki suszonego(...) na 4-6 porcji: 1 cebula, 1 por, 25 dag marchewki, 1 sprawiony kurczak (ok. 1,2 kg), sól, pieprz mielony i w ziarenkach, 1 słoik (580 ml) szparagów, 25 dag pieczarek, pół pęczka natki pietruszki...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Słodki amok

    ...gryczana, płatki owsiane, fasola, ciecierzyca, groch. Sporo jest go też w ciemnej czekoladzie, orzechach laskowych, szpinaku i w rybach, jak makrela czy dorsz. "Kocham słodycze i nienawidzę. Czuję się ich niewolnikiem - pisze Gruszka na jednym z dietetycznych portali. - Co zrobić, by ich nie chcieć?" - pyta internautka. A wirtualne gremium odpowiada: łykaj chrom! Są dowody na to, że gdy tego...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Orientalna podróż

    ...w młynku lub rozetrzyj w moździerzu. Przechowuj w słoiku w ciemnym, suchym miejscu. Kurczak teriyaki Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 szklanka wody, 1/4 szklanki sosu(...). Danie podawaj z ryżem lub makaronem soba albo udon. Tajska zupa z kurczakiem Składniki na 4 porcje: 30 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 średnie marchewki, 1 strąk ostrej papryczki...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...