• Informacje na temat:

    kurczak bez skóry pascal

Przepisy na temat: kurczak bez skóry pascal
Artykuły na temat: kurczak bez skóry pascal
  • Od zasmażki do fusion

    ...ugotowało ryż w woreczku (kolejna nowinka) i dodało sos Uncle Ben’s, to był kulinarny szczyt światowości. Inna opcja: kotlet z ananasem, bo właśnie trwał szał na łączenie owoców z mięsem. Nie bez związku(...) smak owoców" i w ogóle wszystko "należy się bez żadnych ograniczeń!". "Gdzie wybucha dzika grucha, cytrus zwisa na tygrysa" i inne slogany plus psychodeliczne obrazy, muzyka, nastrój swobody - to...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...

  • Jak gotować prosto, smacznie, sezonowo? I przede wszystkim tak, by nic się nie zmarnowało? Rocznie na świecie wyrzuca się ponad miliard ton jedzenia. Pascal Brodnicki radzi, jak powstrzymać ten proces i przygotowywać posiłki z sercem i głową. Poznaj niezawodne triki, dzięki którym:*będziesz kupować mądrze*stworzysz idealną spiżarnię*na pierwszy rzut oka rozpoznasz świeże produkty*stworzysz niezwykłe połączenia smaków*niczego nie wyrzucisz. Prosta kuchnia nie musi być nudna! Spróbuj...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...