• Informacje na temat:

    kupiłam klopsiki z ikei

Przepisy na temat: kupiłam klopsiki z ikei
  • Święta coraz bliżej, dlatego w tym roku zdecydowałam się na wypróbowanie przepisu na pierniczki z IKEI, są kruche, aromatyczne i bardzo proste w wykonaniu... :) Polecam upiec je już teraz, aby do świąt zdążyły zmięknąć :)

  • Można podawac jako danie główne z ziemniakami, puree lub wkładkę do zup (rosołu, barszczu, serowej...).

  • Szwedzkie klopsiki

  • Klopsiki w galarecie w formie przekąski, świetnie sprawdzają się jako zimna płyta na imprezie.

  • Klopsiki drobiowe z ryżem - przepis na niedrogi i pyszny obiad.

  • Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą a zawierają niewiele kalorii.

  • grilowy przysmak

  • O :) Szybkie ,proste ,tanie.

  • Smaczna odmiana polskich pulpetów. Pycha

  • Aromatyczna i smaczna przekąska na Świąteczny stół.

Artykuły na temat: kupiłam klopsiki z ikei
  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Na co zwracać uwagę w czasie jego kupna? Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...