• Informacje na temat:

    kulinarne pasta jajeczna z tuńczykiem

Przepisy na temat: kulinarne pasta jajeczna z tuńczykiem
  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    ...turysty z Europy jest natomiast harissa, którą znajdziemy w każdym tunezyjskim domu (i w każdej restauracji - także tej hotelowej). To pikantna pasta, której podstawowym składnikiem jest papryczka...

  • Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).

  • Smaczna pasta na kanapki, łatwa w przygotowaniu.

  • Super lekkie śniadanko o wielu smakach.

  • Pasta jajeczna - jadł ją każdy. Co zrobić, by była delikatna, kremowa i nie sucha? Oto najlepszy sposób na pastę z jajek - już nigdy nie zrobicie jej inaczej!

  • Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty jajeczne, ale ta jest moją ulubioną.

  • ...pyszne śniadanko ;-)

  • Smaczny pomysł na "Pasta jajeczna"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasta jajeczna"

Artykuły na temat: kulinarne pasta jajeczna z tuńczykiem
  • ...pietruszki. Odcedzony makaron wlozylam do sosu, wymieszalam caly czas podgrzewajac by sie smaki przeszly. I gotowe! z salata, owocowym deserem... tego typu pasta jest dobra tez: - cebulka, pomidory...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Partnerstwo wschodnie

    Ponoć w kwestiach kulinarnych z natury jesteśmy konserwatystami. Ale trudno w to uwierzyć, gdy pomyśli się, jak szybko i mocno Polacy polubili kuchnię dalekowschodnią.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Najlepsze spotkania to te w gronie naszych bliskich z rodziny czy znajomych. Przy takich małych uroczystościach zazwyczaj staramy się przygotować coś pysznego do jedzenia, coś co zachwyci każde podniebienie, nawet to najwybredniejsze... Kolejny piątek i kolejny wart polecenia blog o wdzięcznej nazwie Kulinarne spotkania. Dlaczego wybrałam właśnie ten? Otóż dlatego, że moim zdaniem blog ma ogromny potencjał. Wystarczy przeglądnąć parę pierwszych podstron żeby stwierdzić, że za miesiąc, trzy,...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Tradycje kulinarne to taka część naszej historii, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Smaki i sposoby przyrządzania wielu potraw wynosimy z domu, dzięki naszym mamom i babciom. Są i tacy, którzy starają się, by ta wiedza nie poszła w zapomnienie. Książka "Tradycje kulinarne Wielopolszczyzny" jest poświęcona przepisom z terenów wsi Wielopole Skrzyńskie. W tej niewielkiej książeczce zebrano ciekawe, domowe przepisy na popularne na Podkarpaciu potrawy. Zaletą tej książki jest to,...

  • Kulinarne wyprawy Jamiego to przygodowa książka kucharska, z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi ci dużo frajdy i pozwoli przenieść się na chwilę do sześciu wspaniałych krajów, które niedawno odwiedziłem. Znajdziesz tu zarówno największe przeboje tamtejszych kuchni, jak i zupełnie nowe potrawy, które stworzyłem zainspirowany moimi wyprawami. Teraz łatwo odtworzysz u siebie w domu hiszpańskie paelle, marokańskie tażiny, włoskie risotta... Dziś czasem taniej jest...

  • Czy wiedzieliście, że niektóre produkty łączą się ze sobą lepiej niż inne? Takie zgrane kulinarne duety mogą bardzo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie. Wystarczy tylko umieć je odpowiednio wykorzystać. Fot. 123RF Matka Natura zadbała o to, abyśmy wśród jej darów mogli odnaleźć produkty, które samoistnie poprawią nasze zdrowie i samopoczucie. Jeśli chcemy w pełni z nich korzystać, niezbędna okaże się umiejętność odpowiedniego łączenia pokarmów, tak by ich właściwości współgrały ze sobą,...