• Informacje na temat:

    kulinarne na gorąco

Przepisy na temat: kulinarne na gorąco
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Propozycja dla wielbicieli czekolady na gorąco

  • Grillowana tortilla z serem z salami i chilli oraz z awokado i czerwoną cebulą

    Składniki: tortilla 4 szt. ser np. Hochland Na gorąco! z salami i chilli; 8 plastrów miękkie awokado 1 szt. czerwona cebula 1 szt. sałata rzymska kwaśna śmietana Sposób przygotowania: Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli...

  • Wspaniały, rozgrzewający napój. Po jeździe na snowboardzie (gdzie się trochę poobijałem) wspaniale poprawiła mi humor.

  • Kornickie jaja faszerowane

    ..."chodziły" od domu do domu święte obrazy, wówczas dla modlących gospodyni także przygotowywała w poczęstunku jajka w łupinkach" - wspomina Anna Szpura, autorka książki "Tradycje kulinarne, obrzędy(...) i przyłożyć do bułki tartej, lekko pociskając, a następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Jaja faszerowane podaje się na gorąco lub na zimno, ułożone na półmisku skorupką do dołu. Niektóre gospodynie...

  • Smażona kaszanka z cebulą, a do tego ogórek i chleb razowy. Szybko, tanio i pysznie!!!

  • Grillowane plastry sera we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą

    Składniki dla 4 osób: ser np. Hochland Na Gorąco! z pomidorami i  ziołami 8 plasterków cukinia duża 1 szt. kiełbasa 4 szt. miód 10 g musztarda 10 g olej 30 g gałązki(...) kiełbaski wbijamy gałązki rozmarynu i posypujemy wędzoną papryką, tak przygotowaną kiełbasę grillujemy. Na gotowe kiełbaski układamy plaster sera Hochland Na Gorąco! owinięty w cukinie w miodowo...

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • Burger z grillowanymi warzywami i serem

    Składniki dla 4 osób: 8 plasterków sera np. Hochland Na Gorąco! z szynką i pieczarkami bułka burgerowa 4 szt. mielone mięso wołowe 600 g (najlepiej ze szpondra) sól, pieprz mleko(...) kolejno sałatę, warzywa, plaster sera Hochland Na Gorąco!, burger, plaster sera, a na koniec drugą połówkę ciabaty. Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz  właściciel...

  • łatwa w przygotowaniu i nie drogie

Artykuły na temat: kulinarne na gorąco
  • Świąteczny spacer po Bordeaux i czekolada na gorąco za 10 euros !

    .... Uff opuściliśmy optyka ! I spokojnym krokiem udaliśmy się na czekoladę na gorąco do naszej ulubionej kawiarni mieszczącej się w Grand Hotel w Bordeaux, na przeciwko Opery… Ostatnio czekolada...

  • Najlepsze spotkania to te w gronie naszych bliskich z rodziny czy znajomych. Przy takich małych uroczystościach zazwyczaj staramy się przygotować coś pysznego do jedzenia, coś co zachwyci każde podniebienie, nawet to najwybredniejsze... Kolejny piątek i kolejny wart polecenia blog o wdzięcznej nazwie Kulinarne spotkania. Dlaczego wybrałam właśnie ten? Otóż dlatego, że moim zdaniem blog ma ogromny potencjał. Wystarczy przeglądnąć parę pierwszych podstron żeby stwierdzić, że za miesiąc, trzy,...

  • Jesienią szykuje się wojna na noże

    Druga edycja kulinarnego talent-show MasterChef zapowiada się bardzo gorąco.

  • Polacy kochają gotować! Tak przynajmniej można stwierdzić biorąc pod uwagę popularność kulinarnych blogów, programów telewizyjnych czy aktywność w social mediach. Trudno się więc dziwić, że chcemy szlifować tę umiejętność pod okiem najlepszych specjalistów i zapisujemy się na odpowiednie warsztaty. Studia kulinarne przeżywają teraz istne oblężenie! Co tydzień ponad 2 miliony Polaków śledzi zmagania uczestników emitowanego w TVN programu „Master Chef". Najpopularniejsze blogi kulinarne mają po...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Tradycje kulinarne to taka część naszej historii, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Smaki i sposoby przyrządzania wielu potraw wynosimy z domu, dzięki naszym mamom i babciom. Są i tacy, którzy starają się, by ta wiedza nie poszła w zapomnienie. Książka "Tradycje kulinarne Wielopolszczyzny" jest poświęcona przepisom z terenów wsi Wielopole Skrzyńskie. W tej niewielkiej książeczce zebrano ciekawe, domowe przepisy na popularne na Podkarpaciu potrawy. Zaletą tej książki jest to,...

  • Ewa Wachowicz: Jak wchodzę na górę, jestem silna

    ...w śmierdzącym namiocie na końcu świata (śmiech). Uwielbiam realizować programy kulinarne, pisać książki kucharskie, felietony. To moja pasja, a jednocześnie tylko kawałek mojego życia, życia w show-biznesie(...) gorąco, a kiedy słońce zachodziło, robiło się bardzo zimno. Nie miałam doświadczenia, źle się ubrałam i któregoś dnia obudziłam się przeziębiona, z zajętymi zatokami. Pamiętam, że gdy doszliśmy do drugiego...

  • Kulinarne wyprawy Jamiego to przygodowa książka kucharska, z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi ci dużo frajdy i pozwoli przenieść się na chwilę do sześciu wspaniałych krajów, które niedawno odwiedziłem. Znajdziesz tu zarówno największe przeboje tamtejszych kuchni, jak i zupełnie nowe potrawy, które stworzyłem zainspirowany moimi wyprawami. Teraz łatwo odtworzysz u siebie w domu hiszpańskie paelle, marokańskie tażiny, włoskie risotta... Dziś czasem taniej jest...

  • Sezon na bób

    Jeśli najbardziej smakuje ci solo, jedz go od razu po ugotowaniu. Osoby lubiące kulinarne eksperymenty wyczarują z bobu pyszne, oryginalne dania.

  • Czy wiedzieliście, że niektóre produkty łączą się ze sobą lepiej niż inne? Takie zgrane kulinarne duety mogą bardzo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie. Wystarczy tylko umieć je odpowiednio wykorzystać. Fot. 123RF Matka Natura zadbała o to, abyśmy wśród jej darów mogli odnaleźć produkty, które samoistnie poprawią nasze zdrowie i samopoczucie. Jeśli chcemy w pełni z nich korzystać, niezbędna okaże się umiejętność odpowiedniego łączenia pokarmów, tak by ich właściwości współgrały ze sobą,...