• Informacje na temat:

    kulinarne golonka peklowana po bawarsku

Przepisy na temat: kulinarne golonka peklowana po bawarsku
  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka po bawarsku"

  • Pomimo, że piwa jest w marynacie dość sporo, nie czuć go w przytłaczający sposób. Jest delikatny, przyjemny posmak, mięsko fajnie odchodzi od kości, a sos po ostygnięciu zmienia się w piwno-golonkową galaretkę, którą osobiście uwielbiam :) Do oryginalnego przepisu wprowadziłam swoje niewielkie modyfikacje.

  • Dziś w munu rewelacyjna golonka po bawarsku. Palce lizać! Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso! Ulubione danie wszystkich facetów .Golonka po bawarsku, bo marynowana w piwie i pieczona w owej piwnej marynacie. A podana z musztardą i chrzanem to prawdziwy rarytas. W dobrze upieczonej golonce mięso ma właśnie odchodzić od kości .Jak to zrobić? Chcecie żeby Wasza golonka wyglądała, tak jak na zdjęciu, i smakowała jak w Monachium..

  • schab po bawarsku

  • Sprawdzony przepis na "Szynka peklowana"

  • malutkie pączki z rodzynkami

  • Smaczny pomysł na "Kapuśniak po bawarsku"

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki po bawarsku"