• Informacje na temat:

    kuleczki tapioki

Przepisy na temat: kuleczki tapioki
  • Taho - "panna cotta" z Filipin

    Jedwabiste tofu, syrop z brązowego cukru o waniliowym aromacie i perłowe kuleczki sago - taką postać przyjmuje filipińskie taho. Z powodzeniem może być traktowany jako deser albo dodające energii śniadanie.

  • Pierwszy raz próbowałam nieznaną mi dotąd TAPIOKĘ! Moje wrażenia- duże i pozytywne zaskoczenie. Mimo, że sama w sobie nie ma smaku, to nabiera go poprzez gotowanie w mleku, a w połączeniu z truskawkami tworzy idealny pudding.

  • Zdrowe ziarenka na słodko

    ...), odstaw. Wsyp 1/3 szkl. tapioki (233 kcal), dodaj 1 łyżeczkę stewii (19 kcal) i miąższ z 1 laski wanilii. Gotuj 20 min. Tapioka będzie gotowa, gdy kuleczki staną się przezroczyste. Przelej do formy...

  • Skrobia z manioku w formie kuleczek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe luk mleko roślinne.

  • Domowe bubble tea

    Smaczny i orzeźwiający napój. W sam raz na upalne dni!

  • Kuleczki tapioki robię codziennie z różnymi dodatkami co wyobraźnia dyktuje.

  • Pyszny -:)

  • Deser nieskomplikowany, a jednak lekko nietypowy. A to za sprawą tapioki, która świetnie nadaje się do każdego rodzaju puddingów! Szczególnie tymi z sezonowymi owocami... ;)

  • Kolejna propozycja na deser z tapioki

Artykuły na temat: kuleczki tapioki
  • TRUSKAWKOWY PUDDING Z TAPIOKI Z SORBETEM

    Lekki i dietetyczny pudding z tapioki! Z sezonowymi truskawkami ;)

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Tak przygotowane trufle można sprezentować komuś bliskiemu. Gwarantujemy, że osoba obdarowana będzie zachwycona! Surowe ciasto250 g mąki pszennej225 g masła220 g brązowego cukruszczypta waniliiszczypta soli2 łyżki mleka Farsz 125 g startej białej czekolady skórka starta z połowy cytryny1 łyżeczka soku z cytryny200 g białej czekolady Farsz 2100 g solonych orzeszków ziemnych 2 szczypty chili2 szczypty soli 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Farsz 310 g liofilizowanych truskawek10 g...

  • Święto zakochanych to doskonały moment do pokazania najbliższym, jak ważną rolę pełnią w naszym życiu. 14 lutego to Dzień Zakochanych, który z roku na rok staje się coraz bardziej popularny również w naszym kraju. Z tej okazji wręczamy osobom, które kochamy upominki, będące wyrazem naszych uczuć. W ofercie marki Czas na Herbatę znajdziemy dedykowane herbaty, które doskonale pasować będą na wyjątkowy, walentynkowy prezent. Pierwszą z propozycji jest „Spacer Kochanków", który powstał dzięki...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował przepis na autorskie kulki mocy. Kulki mocy kokosowe 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka kokosowego ½ szklanki daktyli (ok. 8 sztuk) 1 łyżka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka cynamonu kilka kropel aromatu waniliowego kilka sztuk migdałów bez skórki wiórki kokosowe do obtoczenia Kulki mocy orzechowe 500 g suszonych, miękkich daktyli 300 ml wrzątku 200 g orzechów włoskich 65 g orzechów nerkowca 30 g kakao 400 g wiórków...

  • Jeszcze tylko w ten weekend macie okazję zarezerwować kolację w ramach wyjątkowego Festiwalu Fine Dining Week. Każdy, kto choć raz próbował znaleźć odpowiedź na pytanie, gdzie dobrze zjeść w Krakowie, musiał natrafić na restaurację Biała Róża. Ten doskonale znany małopolskim smakoszom lokal już wielu lat zaskakuje ciekawymi połączeniami oraz wyjątkowo oryginalnym podejściem do sztuki kulinarnej. Za smaki w "Białej Róży" odpowiada Łukasz Cichy - młody i bardzo utalentowany szef kuchni, który,...

  • Świetny film, wyśmienite jedzenie przygotowane przez artystów sztuki kulinarnej, cydry rzemieślnicze, wyjątkowe miejsce i grupa ludzi zafascynowanych kuchnią i kinem– to składniki, z których organizatorzy kolejnej edycji imprezy „Kino w kuchni” przyrządzą wyjątkowe wydarzenie. Gotować będą: Jadwiga Lorek i Przemek Błaszczyk a na ekranie „Niebo w gębie”. - O Kinie w kuchni mówimy: projekt 5D, bo doświadczamy go w pięciu wymiarach: towarzyskim, wizualnym, kulturalnym, intelektualnym i...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Gregg Segal, amerykański fotograf, odwiedził 9 krajów świata (USA, Indie, Malezję, Francję, Niemcy, Włochy, Senegal, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Brazylię) by sfotografować to co jedzą dzieci. Pomimo rosnącej świadomości co do szkodliwości przetworzonego jedzenia, fast-foody nadal królują praktycznie na całym świecie. Jesteśmy tym co jemy. Nasze nawyki żywieniowe kształtują się już gdy jesteśmy młodzi - tak twierdzi autor zdjęć, Gregg Segal, który sfotografował 53 dzieci, z 9 krajów świata....