• Informacje na temat:

    kuchnia z lidlem

Przepisy na temat: kuchnia z lidlem
  • Kierunek - Orient!

    Kuchnia azjatycka wyróżnia się różnorodnością oraz bogactwem przypraw i aromatów. Chcąc znaleźć się choć na chwilę na Dalekim Wschodzie i zanurzyć w orientalnych smakach i zapachach, nie trzeba wyruszać w daleką podróż. Od poniedziałku 8 lutego we wszystkich sklepach Lidl rozpoczyna się Tydzień Kuchni Azjatyckiej.

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Wyrasta z wielowiekowych tradycji kulinarnych, miłości do jedzenia i ucztowania. Mówiąc o niej, zazwyczaj zapominamy jednak, że nie jest jednolita i na południu kraju wygląda zupełnie inaczej niż na północy. Jakie specjały charakteryzują poszczególne regiony Włoch?

  • Zdrowsza alternatywa dla wszelkich fast-food''ów...

  • Przepis z kuchni Greckiej

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia litewska: Kapustka w panierce"

  • Przepis na tę sałatkę przywędrował do mnie kilka lat temu. Nie pomnę już skąd. Od tego czasu wśród wielu sałatek, zajmuje miejsce na podium. A z przyjaciółmi nazwaliśmy ją właśnie kuchnią niebiańskiego spokoju ponieważ od początku kojarzyła nam się z azjatycką kuchnią…

Artykuły na temat: kuchnia z lidlem
  • Lucia inspirujesz mnie kobieto! dlatego chcialam ci odpowiedziec w komentarzu ale mam za duzo do powiedzenia... Podstawa mojej kuchni jest PRODUKT......

  • Lidl po raz trzeci wprowadza ofertę promocyjną, w ramach której klienci sieci będą mogli otrzymać książkę kulinarną. Tym razem jej tematem są ryby i owoce morza, a autorami – Karol Okrasa, szef kuchni, i Dorota Wellman, dziennikarka. Fot. Materiały prasowe Jak pokazują dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, przeciętny Polak zjada zaledwie ok. 13 kilogramów ryb w ciągu roku . Chętnie sięgamy po nie w okresie świątecznym, jednak na co dzień ryby i owoce morza rzadko...

  • Vive la France! Francuskie frykasy dla każdego!

    Kuchnia Francji to podróż przez wspaniałe smaki i potrawy doskonalone od wieków. Bogactwo specjałów regionalnych sprawiło, iż kuchnia ta wywierała duży wpływ na tradycje kulinarne innych państw(...). Francuzi często na zakończenie posiłku serwują wyborne sery. Kuchnia tego kraju słynie z ogromnej ilości ich gatunków. W Lidlu znajdziesz aromatyczny ser kremowy z Normandii (dostępny również...

  • Każda kuchnia byłaby taka gdyby powstawały w niej podobne pyszności jak u Tilianary. Na jej blog trafiłam przez zupełny przypadek... przez nieuwagę kliknęłam nie tam gdzie chciałam. Przypadki bywają czasem miłym zaskoczeniem :) Co ujmuje mnie w większości blogów, z którymi ostatnio mam szansę się zaznajamiać to, to że przypominają one dzieło literackie. Żeby nie być gołosłownym popatrzcie jak Tilianara opowiada o Babce imbirowej z bakaliami: "Płatki śniegu wpadające za kołnierz, tarzanie się...

  • Rzeczpospolita kucharska

    Kto nie gotuje, nie liczy się w towarzystwie, kto nie je potraw zdrowych i pięknych, jest niemodny. Czy z Polski ziemniaczano-kapuścianej naprawdę staliśmy się Polską, w której mieszkają miliony kucharzy i miłośników wyrafinowanej kuchni? Odpowiedzi szukamy z Agą Kozak i Ewą Wachowicz.

  • Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku...

  • Ładocha wrzuciła zabawne zdjęcie

    Prywatnie Daria jest mamą dwójki dzieci o "niepohamowanym apetycie na życie" - jak sama pisze na swojej stronie. Od 2014 roku prowadzi w "Dzień dobry TVN" kącik kulinarny i przekonuje do zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze. Jest również autorką trzech książek ("W mojej tajskiej kuchni", "Gotuj zdrowo dla dzieci" i "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn") i trenerem kulinarnym z zakresu...

  • Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta. Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i...

  • Dorota Wellman: Nadrabiam wdziękiem

    Ona do telewizji?! Dziwili się złośliwi. A Dorotę ludzie polubili. Bo jest prawdziwa, szczera, a wygląda... jak wiele kobiet. Nie katuje się więc dietą, a gdy reklamuje biustonosz, to bez kompleksów. Potem zdała drugi test: co zrobić z popularnością? Pomaga ludziom, motywuje do leczenia, część pieniędzy za reklamy oddaje fundacjom. I nie waha się walić prawdy w oczy, gdy chodzi o in vitro czy inne ważne sprawy, na przykład ofiary gwałtu. To dlatego Dorota Wellman została Kobietą Roku 2015...

  • Każdy z nas, kto oglądał Harrego Pottera zazdrościł bohaterowi, że je fasolki o smaku kawy, kokosa czy wątróbki. Dziś ciasto o smaku najdroższych perfum czy lodowe chipsy można sobie zrobić... w domu. Wszystko to dzięki budzącej ogromne zainteresowanie na świecie kuchni molekularnej. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia molekularna nieprzypadkowo zwana jest magiczną. Magiczne są zarówno potrawy - jak wspomniana fasola o smaku wątróbki - jak i sposób ich przyrządzania. No bo czy gotowanie potraw w...