• Informacje na temat:

    kuchnia wloska cukinia z mielonym

Przepisy na temat: kuchnia wloska cukinia z mielonym
  • Mozliwosc stosowania roznych wariacji, proste i szybkie.

  • Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Wyrasta z wielowiekowych tradycji kulinarnych, miłości do jedzenia i ucztowania. Mówiąc o niej, zazwyczaj zapominamy jednak, że nie jest jednolita i na południu kraju wygląda zupełnie inaczej niż na północy. Jakie specjały charakteryzują poszczególne regiony Włoch?

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • Makaron z fasolą, w języku włoskim zwany pasta e fagioli, to tradycyjne danie prostej kuchni, cucina povera. W zamyśle tanie, z łatwych do zdobycia składników. Bardzo często wegetariańskie, choć w bogatszych wersjach zdarza się użycie pancetty, słoniny albo mięsa. A ja uwielbiam potrawy, które ze swojej natury są wegetariańskie. Podczas ich gotowania nie trzeba niczego zamieniać, poprawiać, udawać. Można dodać wędzonkę albo zamiast niej wędzone tofu, ale nie trzeba. Tradycyjny makaron z...

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Pyszna zapiekana cukinia,super na obiad lub kolację:)źródło:wizaż.pl

  • Wariacji na temat cukinii nigdy dosyć - dzisiaj w wersji z mięsem mielonym, papryką i pomidorami. Pysznie bardzo :)

  • Pyszna cukinia faszerowana sosem na bazie mięsa mielonego i pomidorów

  • Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

Artykuły na temat: kuchnia wloska cukinia z mielonym
  • Kuchnia Maroka

    Kuchnia Maroka jest uważana za najciekawszą i najbardziej aromatyczną spośród wszystkich arabskich tradycji kulinarnych. Kuchnia marokańska powstała w wyniku kontaktów i wymian kulturowych Maroka z innymi krajami... Co sprawia, że potrawy przyrządzane przez Marokańczyków są źródłem tak wielu inspiracji? Przede wszystkim fakt, że kraj ten już w dawnych czasach wywierał bardzo duży wpływ na...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    ...warsztaty to 12 godzin kursu gotowania. Trzy razy po cztery godziny. Czasem trochę dłużej, bo zależy od tego, czy nie pojawi się jakieś dodatkowe danie. Kuchnia toskańska ma dwie niezaprzeczalne...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...! Wielbicielom oryginalnych dań z piekarnika z pewnością posmakuje faszerowana ryżem, mięsem mielonym i warzywami czerwona papryka. Aby przygotować tą pyszną potrawę wystarczy odciąć górną część papryki od...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    .... C. Tego też nie może zabraknąć Warzywa: Dominują te tradycyjne, czyli marchew, pietruszka, seler, cebula, ziemniaki, dynia, cukinia. Trochę egzotyki wnosi fenkuł, czyli koper włoski. Jest jednym(...) posiłek zjadła do godziny 11. Powinien być ciepły, bo łagodnie pobudzi do pracy układ trawienny. Przyprawy wspomagają trawienie i rozgrzewają Kuchnia św. Hildegardy pięknie pachnie! Wprawdzie bazuje...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • ZAKOCHAŁAM SIĘ W TOBIE APULIO!!!

    ...orecchiette (rodzaj domowej pasty) w wąskiej uliczce przed domem, ilustracja niczym z ksiażki kucharskiej "Kuchnia włoska".  Cudowna atmosfera, swieże pranie rozwieszone między budynkami, starsi ludzie...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...