• Informacje na temat:

    kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem

Przepisy na temat: kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem
  • Regionalne przysmaki Polski

    Jesień to kuchnia, domowe zacisze, przyjaciele i to, co na bazarze oczywiście dostępne" - uważa kuchni Tomasz Jakubiak. Jesień to także idealny czas na zwiedzanie Polski i poznawanie jej kulinarnych sekretów.

  • Bardzo smaczna na delikatnym cieście pizza, bezmięsna, wegetariańska. Polecam :)

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Dziś uczyta dla zmysłów - potrawa, która smakuje praktycznie każdemu. Polecam wszystkim do zrobienia w weekend.

  • Przepis wart wypróbowania: "Szybka tarta wegetariańska"

  • Zapiekanka warzywna, polecam dla osób nie jedzących mięsa. Bardzo smaczna :)

  • Smaczny pomysł na "Wegetariańska musaka"

  • Wypróbowany przepis na "Wegetariańska tortilla"

Artykuły na temat: kuchnia wegetariańska ciasto z jabłkami i serem
  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    ...z tradycyjnego menu wykluczymy karpia, to mamy doskonały fundament do przygotowania kolacji w stylu wegetariańskim, zachowując jednocześnie należyty szacunek do tradycji. Uczta wegetariańska Zacznijmy zatem(...) grzybach (czasem przygotowywany na kwasie z kiszonej kapusty) oraz zupę grzybową. Wegetarianie mogą spokojnie zaserwować również pierogi - ruskie, z kapustą i grzybami czy też z serem na słodko. Można...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    ...: a) owcze b) kozie Wielowarstwowe ciasto z nadzieniem, produkt tradycyjny, którego wypiekanie zapoczątkowali polscy Tatarzy z Kresów, to: a) leberka b) pierekaczewnik Co to jest(...) produktom żywnościowym dla potwierdzenia ich wysokiej jakości? a) Poznaj Dobrą Żywność b) Kuchnia Polska Państwo, które w 2016 r. dopuściło na swój rynek polskie jabłka, to: a) Chiny...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    ...kolację? - Inspiruję się wszystkim. Podróżami, książkami, zdjęciami, lubię też słuchać, jak ludzie opowiadają o jedzeniu. Wpływ na to, jak wygląda moja kuchnia, mają także pory roku. Latem jest w niej więcej warzyw, owoców, surowizny. Teraz królują zupy, rośliny strączkowe, kasze... Pani kuchnia jest wyjątkowa, bo od ponad 15 lat nie ma w niej mięsa. Czy teraz łatwiej jest gotować bezmięsnie niż...

  • Przepisy autorów znakomitego bloga „The Green Kitchen Stories” w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw. Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych...

  • Ekoszał!

    ...z serem korycińskim i popijając rabarbarową lemoniadę z miętą. Do niedawna kulinarne możliwości polskich miast ograniczały się do kebaba, pizzy, chińczyka lub restauracji dostępnych tylko dla zamożnych(...). Dziś z żoną Daviną Reeves, byłą Miss Nowego Jorku, mieszkają w maleńkiej wsi na Dolnym Śląsku. Przeprowadzili się tutaj dla świeżego powietrza, ciszy, pięknego krajobrazu. Ich kuchnia wygląda jak...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...