• Informacje na temat:

    kuchnia pl zrazy z indyka

Przepisy na temat: kuchnia pl zrazy z indyka
  • Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.

  • Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Smaczny pomysł na "Zrazy po włosku"

  • :) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.

  • Tanie i pyszne miesko z niespodzianka...;)

  • Super dodatek do drugiego dania.

  • Zrazy z żółtym serem i papryką są doskonałe na niedzielny obiad.

Artykuły na temat: kuchnia pl zrazy z indyka
  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté(...) tygodni. Jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy upiec indyka w całości, jego waga powinna wynosić do 3 kg. Wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 250ºC, a kiedy się ładnie zrumieni, zmniejszamy...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...francuski Lacanche - nie profesjonalny, nie bardzo duży, ale bardzo wygodny. Dwukomorowy piec i kuchnia. Kiedy sprowadziliśmy go z Francji, był przez lata jedynym takim piecem w Polsce. Teraz Lacanche ma tu(...) przepis na placki ziemniaczane i sama robię je od czasu do czasu, ale trzeba było wybierać, nie pisałyśmy encyklopedii. Mamy placki z jabłkiem, chyba wystarczy. Zrazy... - No dobrze, nie ma zrazów...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Jego słynne "Oddaj fartucha!" chyba już zawsze kojarzone będzie z programem Master Chef. Michel Moran jest prawdziwą indywidualnością i wspaniałym kucharzem. Smakerowi zdradza swoje kulinarne upodobania.. fot. AKPA.PL Kiedy rozpoczęła się pana przygoda z gotowaniem? - O zostaniu kucharzem marzyłem już jako mały dzieciak, a dokładnie 1 września 1979 roku (miałem wówczas 14 lat) dostałem się do szkoły gastronomicznej w Paryżu wygrywając wcześniej konkurs kulinarny. Przez pierwsze dwa lata...

  • Drugą edycję programu "Top Chef" zdominowało pokolenie młodych, ambitnych kucharzy. O tym, jak wygląda program od kulis oraz jaka atmosfera panuje wśród uczestników, rozmawiamy z jednym z nich. Miałeś być aktorem, a zostałeś kucharzem. Dlaczego zmieniłeś plany? - Zrozumiałem, że są dużo lepsi ode mnie, którym i tak nie wiadomo czy uda się zaistnieć w tym zawodzie. Miałem świadomość tego, na jakim ja jestem poziomie i stwierdziłem, że nie ma sensu się w to bawić. Dużo pewniej czuję się "na...

  • Wirtualny świat, mimo iż pod pewnymi względami znacznie różni się od realnego, rządzi się tymi samymi zasadami, które obowiązują nas na co dzień. Chociażby kultura osobista użytkowników. Aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień, kłótni czy wyzwisk w serwisie, redakcja Smaker.pl postanowiła stworzyć Netykietę, czyli zbiór zasad, których przestrzeganie będzie owocowało miłą atmosferą. Zanim dołączysz do serwisu zapoznaj się z jego regulaminem oraz netykietą! I. Dodawanie Przepisu 1. Nie...

  • Sushi z grillowanym mięsem, fast foody z fasoli, sok z kokosa prosto ze skorupki. Co jeszcze można zjeść w Brazylii? Zobaczcie! Feijoada to brazylijska potrawa narodowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Brazylia to kraj, w którym łączą się ze sobą przeróżne - także kulinarne - wpływy, od indiańskich, przez afrykańskie, do portugalskich. Rdzennym mieszkańcom terenów obecnej Brazylii zawdzięczamy stosowany i popularny do dziś maniok. Sprowadzani z Afryki niewolnicy dodali do brazylijskiej kuchni olej...

  • Lubczyk powszechnie rośnie w naszych ogródkach. Cenimy go ze względu na wyjątkowy aromat oraz smak. Mniej osób wie o tym, że ma on również zaskakujące właściwości lecznicze. Fot. 123RF/Picsel Dla naszych babć lubczyk był ziołem magicznym - przyciągał miłość i wzbudzał pożądanie u partnera. Jednak nie był to jedyny powód, dla którego można było go znaleźć w niemal każdym gospodarstwie. Doświadczone gospodynie wiedziały, że mało która przyprawa tak dobrze podkreśla smak przygotowywanych...

  • Każda kuchnia byłaby taka gdyby powstawały w niej podobne pyszności jak u Tilianary. Na jej blog trafiłam przez zupełny przypadek... przez nieuwagę kliknęłam nie tam gdzie chciałam. Przypadki bywają czasem miłym zaskoczeniem :) Co ujmuje mnie w większości blogów, z którymi ostatnio mam szansę się zaznajamiać to, to że przypominają one dzieło literackie. Żeby nie być gołosłownym popatrzcie jak Tilianara opowiada o Babce imbirowej z bakaliami: "Płatki śniegu wpadające za kołnierz, tarzanie się...