• Informacje na temat:

    kuchnia dla leniwych pizza

Przepisy na temat: kuchnia dla leniwych pizza
Artykuły na temat: kuchnia dla leniwych pizza
  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...zamawiać pizzę. - Ktoś kiedyś mnie zapytał, czemu pizza i makaron są wszędzie na świecie. Z bardzo prostego powodu: to jest tanie jedzenie. A takie będzie popularne wszędzie. Dlatego dziś pizzę(...) przednówku przed Wielkanocą niewiele już zostawało z zapasów po zimie. To jest po prostu bardzo sprytna kuchnia. - Podobnie, jak nasza. My też dlatego jemy zimą kutię, suszone grzyby, kapustę. Włosi...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...zmodyfikowałyśmy... A dlaczego pani, słynna pisarka, dziennikarka nagrodzona Pulitzerem, zabrała się do pisania książki kucharskiej? - To Danielle mnie namówiła. Przyjechała tu i polska kuchnia(...) kuchnia z zamierzchłej epoki. Uznałyśmy, że warto pokazać, jak to wygląda dzisiaj. A dlaczego milczą panie o zsiadłym mleku? - Tego się nie kupi w Stanach. Żałuję tylko, że nie dałyśmy żadnych...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    ...bardziej skomplikowana droga niż przez żołądek, ale... na pewno gotowanie dla osoby, którą kochamy, jest najlepszym i najprostszym sposobem na pokazanie tego, co do niej czujemy. Nawet poranne(...) przygotowałam dla znajomych duży słój domowego musli z suszonymi owocami i orzechami. Byli zachwyceni, a ja wiedziałam, że dzięki temu od czasu do czasu pomyślą o mnie przy śniadaniu. Można też...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Robert Makłowicz: Zdradzę pani...

    ...​Dlaczego jest za legalizacją marihuany? I co sądzi o muzyce disco polo? Takiego Roberta nie znacie!

  • Przepisy na 1000 potraw, które można wykonać w 10, 15 lub 20 minutCaroline DarbonneNie chcesz spędzać więcej niż dziesięć, piętnaście czy dwadzieścia minut na przygotowywaniu dania od początku do końca?Ale jako smakoszka pragniesz podać coś pysznego zarówno swojej rodzinie, jak i przyjaciołom, kiedy wpadną bez zapowiedzi? Ta bardzo praktyczna książka jest właśnie dla ciebie!Znajdziesz w niej tysiąc przepisów dla rodziny, tradycyjnych, wyrafinowanych czy egzotycznych, do przygotowania w bardzo...

  • ...leniwe lato w mieście… Litwa pokazała mi jak być szczęśliwą, jak pracować dla siebie , nie dla pieniędzy, jak kochać, pomimo zawodu, jak być sobą, pomimo oczekiwań innych… Lato leniwe, pachnące(...) mi dojrzeć do wielu decyzji, było latem, którego mi trzeba było… „ Jesień bywa smutna, bowiem lata często szkoda… „ Nie mnie, czekam na kolejne lato w mieście, co przyniesie? Nie wiem, Dlatego...

  • Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce.Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie!Kto powinien sięgnąć po tę książkę?- osoby zabiegane, które chcą zaoszczędzić czas oraz pieniądze-...