• Informacje na temat:

    kubuś mocno wyskokowy

Przepisy na temat: kubuś mocno wyskokowy
  • Super lekkie ciacho z dodatkiem soku Kubuś

  • Szybki, lekki, smaczny:)

  • Ciasto, o którym trzeba koniecznie pamiętać i od czasu do czasu zafundować sobie małą ucztę. Pięknie się prezentuje, a smakuje wyśmienicie. Czego chcieć więcej?

  • Przepis zaczerpnięty z promocji margaryny Kasia. Trochę go pozmieniałam. Moim zdaniem to ciasto jest wyśmienite.

  • Bajeczne proste ciasto, doskonałe na przyjęcia czy prywatki. Przepis jest oryginalny, ale naprawdę warto spróbować i przekonać się, że Kubuś jest pyszny!

  • Ciacho z warstwą budyniową z soku Kubuś idealnie łączy się z delicjami i lekką pianką .

  • Ciasto Kubuś to doskonałe połączenie puszystego biszkoptu z lekkim kremem waniliowym na bazie soczków o tej samej nazwie. Nazwa ciasta jak zauważyliście zapewne nawiązuje do znanych i lubianych przez dzieci soczków. Są to soczki bardzo pożywne i smaczne. W moim cieście krem powstał na bazie soczków o smaku jabłko - marchewka. Możecie jednak przygotować krem na bazie innych smaków np.: z dodatkiem porzeczek itp. Samo ciasto nie jest trudne w przygotowaniu. Ciasto Kubuś doskonale nadaje się na...

  • Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym, na soku i pianką. Ciasto zachwyca nie tylko dzieci, jest delikatne i pyszne.

  • Jedna z wariacji dotyczących ciasta przekładanego masą na bazie soczków przecierowych tzw. kubusiów, nie ukrywam, że jedno z moich ulubionych ciast. Nie za ciężki, nie za tłuste. W mojej wersji smakowej ekstra orzeźwiające ;-)

  • Zdrowy bez konserwantów napój dla naszych pociech i nie tylko.

Artykuły na temat: kubuś mocno wyskokowy
  • Z pewnością każdy z nas zdaje sobie sprawę z faktu, że jedzenie w ogromnym stopniu wpływa na to, jak się czujemy i wyglądamy. Niektóre produkty mogą również w zaskakujący sposób przyśpieszać proces starzenia. Oto niektóre z nich. Niestety, cudowne cofnięcie wskazówek zegara, które odwróci procesy starzenia nie jest możliwe. Możemy jednak odpowiednio wcześnie zadbać o to, by nieco go zahamować i złagodzić. Jak? Kluczem okazuje się odpowiednie odżywanie. Zbilansowana dieta, bogata w składniki...

  • Z pewnością każdy z nas zdaje sobie sprawę z faktu, że jedzenie w ogromnym stopniu wpływa na to, jak się czujemy i wyglądamy. Niektóre produkty mogą również w bardzo istotny sposób przyśpieszać proces starzenia. Oto niektóre z nich. Niestety, cudowne cofnięcie wskazówek zegara, które odwróci proces starzenia, nie jest możliwe. Możemy jednak odpowiednio wcześnie zadbać o to, by nieco go zahamować i złagodzić. Jak? Kluczem okazuje się odpowiednie odżywanie. Zbilansowana , bogata w składniki...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Przeglądając listę uczestników kolejnej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!", wypatrzyliśmy znajomą twarz. W telewizyjnym show weźmie udział Kamil Hajduk - użytkownik Smakera, znany wam jako Programista Po Godzinach. Fot. Programistapogodzinach / materiały partnera Kamil dołączył do grona użytkowników Smakera w 2015 roku i od tej pory niezmiennie zaskakuje nas wyjątkowymi przepisami, łączącymi tradycję z nowoczesnością. Odkąd tylko dowiedzieliśmy się o jego udziale w castingach, trzymaliśmy mocno...

  • Już 9 lutego w Parku Zdrojowym w Wysowej rozstawią się Dzikie Stoły. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego To już szósty raz Towarzystwo z Beskidu Niskiego wystawia swoje Dzikie Stoły. Znajdziecie nas w zakątku wysowskiego Parku Zdrojowego dziewiątego dnia lutego. To zaraz z skraja - od fontanny, gdy ktoś jest chętny iść za planem. Ale łatwiej będzie tu trafić po zapachu ognistych potraw. One to mają być awangardą jadłospisu. Dla uspokojenia Mam- pacholęta i podrostki oraz niegustujący w...

  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru. Otwórz okno na kulinarny świat, pełen nowych smaków i zapachów. Świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Kuchni, która zmieni jakość twojego życia i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem i jednocześnie pełnią zdrowia. Wyczarowuje się tu burgery i kotleciki z fasoli, makarony z cukinii, a także parmezan, który tak naprawdę nie jest serem! Naleśniki są zielone, a risotto nie zawiera ani grama masła. Na deser przyrządzamy...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...