• Informacje na temat:

    który ser favita jest najlepszy do sałatki

Przepisy na temat: który ser favita jest najlepszy do sałatki
  • Wypróbowany przepis na "Karkówka z serem Favita i szałwią"

  • Najlepszy sernik z limonką. Nic a nic nie opada, jest równy jak stół :) Bardzo delikatny, łącznie ze spodem, który jest miękki niczym biszkopt :) W smaku wyraźnie czuć smak limonki, szczególnie gdy próbuje się go jeszcze na ciepło :) Godny polecenia!

  • Ile domów, tyle przepisów na bigos - dziś podaję przepis na przepyszną wersję bigosu, który robi się w moim rodzinnym domu. Najlepszy na Święta i Nowy Rok

  • Orzechowiec jest bardzo delikatny, a do tego mocno orzechowy, a całości dopełnia przepyszna karmelowo - orzechowa polewa. Ciasto powstało przez przypadek, a raczej dzięki prośbie mojego znajomego, który poprosił mnie o upieczenie orzechowca. A ja najpierw upiekłam biszkopt orzechowy, a dopiero potem przeczytałam przepis na ciasto i w tedy się skapowałam, że to nie miało być ciasto biszkoptowe tylko kruche z polewą orzechową. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo ciasto okazało...

  • Pyszna, nieskomplikowana sałatka z fetą. Polecam z pieczywem czosnkowym :)

  • pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni

  • Wypróbowany przepis na "Pyszne sałatki dla dzieci"

  • Przepis na pyszny bigos staropolski z kapusty kiszonej i białej, kawałkami mięsa, kiełbasy i boczku. Miam.

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

Artykuły na temat: który ser favita jest najlepszy do sałatki
  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Oto wiadomość na którą czekało wielu z nas: ser może wyjątkowo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie, ułatwiając odchudzanie oraz czyniąc nas mniej podatnymi na podatnymi na poważne choroby. Fot. 123RF/Picsel W naszym społeczeństwie panuje dosyć powszechne przekonanie o tym, jakoby różnego rodzaju sery miały być wyjątkowo niezdrowe. Już od wielu lat mówi się, o tym, iż powodują tycie, zatykają żyły i są najskuteczniejszym sposobem na podniesienie poziomu cholesterolu. Tymczasem badania...

  • Pikantny koktajl o poranku pobudzi każdego. Sok pomidorowy i wódka - mieszanka, stosowana przez hollywoodzkich aktorów jako lekarstwo na kaca. Czy faktycznie Krwawą Mary wymyśliła królowa Maria I Tudor? Fot. 123RF/Picsel "Bloody Mary" to typowy napój typu "picker upper", czyli rekonstruktor samopoczucia - świetnie regeneruje siły i wzmacnia organizm po wcześniejszym nadużyciu alkoholu. Jest też wyśmienitym aperitifem, bowiem pobudza apetyt. Przede wszystkim zaś "Bloody Mary" to najsłynniejszy...

  • Pokrzywa kojarzy się nam głównie z bolesnymi i swędzącymi bąblami na skórze. Tymczasem nie jest to zwykły chwast! Uznaje się ją za jedno z najcenniejszych dla człowieka ziół. Można ją stosować w kuchni z pożytkiem dla zdrowia! Pokrzywa ma wiele korzystnych dla zdrowia właściwości.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Słowianie wierzyli, że zwykła pokrzywa jest w stanie ochronić przez złymi urokami. Stosowali ją także na wszelkiego rodzaju bóle i gorączkę. A dzisiejsze badania potwierdzają, że...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Nieestetyczne wgłębienia na udach, biodrach i pośladkach spędzają sen z powiek wielu kobietom. Do niedawna sądzono, że jest to problem jedynie otyłych ludzi, jednak coraz częściej muszą się z tą przypadłością mierzyć również młode kobiety, a nawet nastolatki. Co robić żeby się pozbyć pomarańczowej skórki i cieszyć się piękną i zdrową skórą? Aby pozbyć się cellulitu warto jeść... buraki!   Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest cellulit? Cellulit to zaburzenie, które polega na odkładaniu się w...

  • Marka Fit&Easy poszerzyła swoje portfolio o kolejne dwa nowe smaki w kategorii sałatek gotowych. Poza obecną już na rynku sałatką z rukolą i mozzarellą oraz sałatką z roszponką i szynką, od połowy stycznia konsumenci mogą spróbować dwóch nowych kompozycji smakowych - sałatki greckiej i sałatki z tuńczykiem.   Wszystkie sałatki charakteryzuje wygoda i łatwość przygotowania. Sałatka grecka to kompozycja świeżych sałat, sera typu śródziemnomorskiego, czarnych oliwek, pomidorków koktajlowych i...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...