• Informacje na temat:

    księga chleba

Przepisy na temat: księga chleba
  • Jak zrobić jogurt w domowych warunkach?

    ...mieszaninę  na 15 minut. Pat Crocker w swojej nowej książce "Wielka księga jogurtów" zamieściła 25 pomysłów na domowy jogurt (i przepisy jak go wykonać w domowych warunkach) a także ponad 200 przepisów(...) razu albo dokładnie przykryj i wstaw do lodówki (sos można przechowywać do 2 dni). Przepisy pochodzą z książki "Wielka księga jogurtów", Pat Crocker.

  • Pierwszy tort księga w moim wykonaniu, może trochę nierówny ale myślę że pyszny.

  • Tort komunijny jest nieodłącznym elementem tak podniosłej uroczystości jaką jest I Komunia Święta. Jest wspaniałym dopełnieniem tego ważnego dnia. Na długo zapadnie w pamięci gości jeśli zadbamy nie tylko o jego wygląd, ale i smak. Wśród tortów komunijnych największą popularnością cieszą się torty w kształcie otwartej księgi i o taki się pokusiłam. Tort wykończyłam masą cukrową, pod którą kryje się delikatny biszkopt, przełożony puszystym kremem waniliowym. Dodatkowo gęsta, owocowa frużelina...

  • KOTLECIKI MOZNA PODAWAĆ JAKO SAMODZIELNE DANIE LUB JAKO DAODATEK DO MIĘS

  • Proste i smaczne.

  • Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.

  • Przepis na domowy chleb

  • nie taki diabeł straszny.... ;)

  • Coś domowego na kanapki.

  • Prosta w wykonaniu pasta z boczku i wątróbki wieprzowej. Polecam smakoszom wątróbki.

Artykuły na temat: księga chleba
  • Wielka księga smaków: Anchois

    ...konserwowane fileciki anchois. Po tym czasie dodaj pokruszony miąższ ze świeżego chleba i smaż wszystko przez 6 minut, aż chleb się zarumieni. Na końcu dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypany...

  • Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji, aż 400 kompletnych przepisów na przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne. Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne...

  • Wielka księga smaków: Brukselka

    ...wody, w której gotują się małe kapustki, wlać odrobinę mleka, dodać piętkę z chleba albo np. szczyptę cynamonu. Nie dość, że składniki te zlikwidują drażliwy zapach, to dodatkowo usuną gorzkawy smak...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Wielka księga smaków: Pistacje

    ...ciemnego miodu, sól, pieprz i odrobinę sosu chili. Połącz wszystkie składniki i schłódź w lodówce (10-15 minut). Sałatkę podawaj jako danie samo w sobie albo na kanapkach z ciemnego chleba . Na...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii.

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • Księga smaków: Miód pszczeli

    Znany od tysięcy lat we wszystkich kulturach świata smakołyk, jest również lekarstwem. Nie na darmo nazywany jest „płynnym złotem”. Grecy uznawali miód za eliksir życia i nektar bogów.

  • Po raz szósty, 13 i 14 czerwca, Małopolska Izba Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych przy współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego, Urzędem Miasta zaprasza mieszkańców Krakowa i przybyszów na Plac Wolnica, na Święto Chleba i V Festiwal Smaku. Na krakowski Kazimierz przybędą mistrzowie piekarscy, cukiernicy i producenci Małopolskich Produktów Tradycyjnych. Wierzymy, że przybywające na Plac Wolnica rzesze krakowian i turystów w atmosferze święta i...