• Informacje na temat:

    ksiazka kucharska polsku

Przepisy na temat: ksiazka kucharska polsku
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale jeść lepiej, zdrowiej i przede wszystkim taniej.

  • Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary zastąpiłam tym, co najłatwiej dostać w osiedlowych sklepikach.

  • Tzatziki po polsku to nic innego jak połączenie zielonego ogórka z naszym polskim, najlepiej domowym, ogórkiem kiszonym. Powiem Wam szczerze, że w tym momencie jest to dla mnie numer jeden jeśli chodzi o dodatki na grilla ;)

  • Ciut odmienna wersja popularnego i pysznego deserku.

  • proste, dobre, tanie i oryginalne

  • Naszła nas ochota na kapustę kiszoną, bo to akurat bomba witaminowa, a smak

  • Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.

  • Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń. 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.

  • Sycące danie

  • Są to krokiety zrobione na wzór sajgonek, z tą różnicą że zamiast papieru ryżowego używamy usmażonych placków takich jak na krokiety. Farsz zrobiony z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chińskich.

Artykuły na temat: ksiazka kucharska polsku
  • "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku"

    ..., "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku", Wydawnictwo Buchmann, premiera 14 marca.

  • Odmładzająca książka kucharska to kontynuacja Odchudzającej książki kucharskiej, bestsellerowego poradnika kulinarnego zawierającego przepisy na koktajle i dania diety strukturalnej. Doktor Marek Bardadyn proponuje w nim 100 nowych przepisów, które nie tylko pozwolą szybko, trwale i ze smakiem schudnąć, ale jednocześnie niezwykle skutecznie pobudzą procesy odmładzania organizmu. Możliwość naturalnej suplementacji konkretnych witamin i minerałów na podstawie danych o ich zawartości w...

  • Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy obiad. W jej kuchni, co udowadnia w książce, nie ma składnika, który nie może dostać drugiego życia.

  • Jeżeli próbując schudnąć ograniczasz jedzenie, to niedobór składników odżywczych już po kilku dniach gwałtownie spowalnia przemianę materii. W efekcie chudniesz mniej, niż jest to możliwe i szybciej tyjesz po zakończeniu diety. Jak uniknąć pułapki, która czeka na każdego, kto próbuje pozbyć się nadwagi lub otyłości? Doktor Marek Bardadyn, ekspert w dziedzinie odchudzania, twórca zdobywającej ogromną popularność diety strukturalnej zaprezentowanej w bestsellerach Kody młodości (D.W. REBIS...

  • "Kuchnia Dantego" Alfredo Boscolo i Leonardo Masiego

    ..."Kuchnia Dantego" to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.

  • Kawa, stres i pospieszne jedzenie są dużym obciążeniem dla organizmu, ponieważ utrudniają trawienie i przemianę materii. W konsekwencji jesteśmy zmęczeni, brakuje nam energii i nie możemy sobie poradzić z nadwagą. Jest na to rada! Detoks, czyli dieta oczyszczająca. Stosując ją, wspomagamy przyswajanie substancji, których potrzebuje organizm, ułatwiamy neutralizację i wydalanie szkodliwych produktów przemiany materii, a przy okazji możemy zrzucić parę kilogramów. Odtruwanie nigdy jeszcze nie...

  • Wigilijny karp to zaprzeczanie tradycji. Co jest autentycznym staropolskim obyczajem?

    ...przyrządzane na wszelkie sposoby. Czy pojawiał się wówczas także karp? Maria Gruszecka w swojej słynnej książce "365 obiadów. Praktyczna książka kucharska" z 1930 roku istotnie wymieniała karpia jako(...) podawanych w ten szczególny wieczór. A przy tym: jako jedna z kilku ryb wigilijnych, nie zaś jedyna. Najczęściej przyjmował postać "karpia po polsku": w lekko słodkawym sosie, który swój smak...

  • Marzy Ci się gotowanie z przyjemnością i jedzenie bez wyrzutów sumienia? Sięgnij po książkę, dzięki której zrozumiesz, dlaczego ludzie mieszkający z dala od zgiełku wielkich miast, żyją zgodnie rytmem natury- fazami Księżyca. Wpływa on m.in. na wzrost roślin, określa optymalną porę zasiewu i żniw. Co ważniejsze, oddziałuje też na człowieka, jego samopoczucie i zdrowie. I tak nów jest idealną porą na oczyszczanie i rzucanie nałogów. A ostatnia kwadra Księżyca najlepsza jest na wszelkie...

  • .... Widzieć, jak wszystkie bariery znikają przy siekaniu szczypiorku (śmiech). Niedługo ukaże się twoja książka kucharska. Kujesz żelazo, póki gorące? Po prostu zapraszam w niej wszystkich do gotowania(...) le Clouseque, gotuje przed kamerami i częstuje gości pysznymi daniami. Wkrótce ukaże się jego książka kucharska pt. "Pascal - po prostu gotuj!", zawierająca 91 przepisów, ze zdjęciami Cezarego...

  • Nie spiesz się. Odpocznij. I dobrze zjedz. Slow life z widokiem na Śnieżkę czyli Polna Zdrój zapewni nie tylko świetne przepisy na wszelakie okazje i mądre porady, ale sprawi także, że przestaniesz gnać. Kochaj, gotuj, żyj i ciesz się. Ta książka to historia niezwykłych gospodarzy Polnej Zdrój, którzy osiedlili się w XIII-wiecznym miasteczku Wleń niedaleko Jeleniej Góry i odmienili życie małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Odrestaurowali ponad 200-letnie siedlisko i stworzyli...