• Informacje na temat:

    krwawe potrawy

Przepisy na temat: krwawe potrawy
  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    Najbardziej przerażające potrawy z budzących grozę składników! Przygotuj szalone halloweenowe przyjęcie!

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Pikantny drink Krwawa Mary

  • Bardzo dobry drink

  • Kolejny klasyczny drink :))

  • Koktajl na bazie wódki i soku pomidorowego dający nieskończenie wiele możliwości. Możecie dodać do niego ulubione zioła, chili... wszystko na co macie ochotę. Poniżej prezentuję moją ulubioną wersję, którą podaję zazwyczaj jako shoty lub tradycyjnie w wysokich szklankach.

  • Ocalić od zapomnienia :) To hasło wczorajszego pichcenia :) Pamiętałam tę potrawę z dzieciństwa, moja Babcia często ją robiła. Postanowiłam odtworzyć i wyszła idealnie taka sama jak wtedy :) Jako dziecko bardzo lubiłam z Babcią obierać te nóżki (u nas mówiło się stópki) i cyckać te kostki :)

  • Nowa forma zapiekanki.

  • Przepyszne i proste danie dla miłośników ostrych smaków. Ja użyłam do tej potrawy makaronu pełnoziarnistego (uważam, że jest smaczniejszy) ;)

Artykuły na temat: krwawe potrawy
  • Tak się bawią Arabowie!

    Wieści ze świata arabskiego docierają do nas przy okazji zamieszek, zamachów i wojen. Najczęściej są one krwawe i napawają grozą, ale niewiele mówią o codziennym życiu Arabów, które pozostaje dla nas tajemnicze, jak ukryta za zasłoną twarz saudyjskiej kobiety. A jak bawią się Arabowie? Jakie są ich rozrywki i jak spędzają czas wolny? Czy są towarzyscy i stać ich na spontaniczną zabawę?

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Na co komu święta?

    Bigos. Bigos ma sens. Bigosu uczepiam się, jak jakiejś świętej relikwii. Cokolwiek miałoby się dziać, trzeba zacząć do garnka potrawy honorowej. Potem jakoś leci. W tym roku to było typowe "do trzech razy sztuka". Najpierw dała "ciała kapusta" - za miękka i niewystarczająco kwaśna. Do kosza. Potem nastąpił błąd w sztuce - śliwki zdominowały ton symfonii, harmonia uległa przesłodzeniu. Na śmieci...

  • Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu. Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów. COOK3 Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach...

  • ​Ochrona przed biegunką w podróży

    ...i małych dzieci. Czarny pieprz Zawarte w nim substancje chronią przed ciężkimi biegunkami, a przyprawione nim potrawy nie psują się tak szybko przy wysokich temperaturach. Ekstrakty z pieprzu(...) zmielonego pieprzu Nalewka z goździków do ochrony przed biegunką spowodowaną przez amebę Ta tropikalna choroba jelit jest przenoszona przez zanieczyszczoną wodę lub potrawy. Objawia się pienistym lub...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Wywołują ból, rosną na raty i często są niepotrzebne. Usuń koniecznie!

    Bez żalu Ósemki to narząd szczątkowy. Jest pamiątką po naszych praprzodkach, którzy używali trzecich oraz także czwartych trzonowców podczas rozdrabniania surowych pokarmów. W czasach gdy nie znano narzędzi i ognia, rozbudowane szczęki były bardzo przydatne. Ich przydatność zaczęła tracić na znaczeniu, gdy przerzuciliśmy się na potrawy gotowane i pieczone. Z czasem łuki zębowe zwęziły się...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Choroby z lodówki

    ..., ginie w temperaturze powyżej 60°C. Dlatego możemy się przed nią uchronić, dokładnie gotując potrawy.  Sęk w tym, że wiele zaatakowanych przez Listerię produktów to rzeczy gotowe do zjedzenia. I, o ile...

  • Od wieków w naszym kraju święta wielkanocne obchodzone są w sposób tradycyjny, a przepisy na potrawy, które znajdują się prawie na każdym stole, przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Każda z tych potraw ma swoje symboliczne znaczenie, które warto poznać. Bez wątpienia każde dziecko najbardziej w tych świętach lubi śmigus dyngus i święcenie koszyczka. Ten pierwszy zwyczaj sięga swoimi korzeniami pogaństwa, ale święconka jest już silnie powiązana z religią chrześcijańską. Biorąc pod uwagę,...