• Informacje na temat:

    kruszon z herbatką

Przepisy na temat: kruszon z herbatką
Artykuły na temat: kruszon z herbatką
  • Stres? Zmęczenie? A może zmagasz się z bezsennością? Na szczęście nie musisz biec do apteki, aby poradzić sobie z tymi problemami. W każdym z tych przypadków możesz sięgnąć po odpowiednią herbatkę ziołową. Fot. 123RF/Picsel Jeśli zmagasz się ze spadkiem formy i czujesz, że twój organizm nie działa tak jak powinien, możesz sięgnąć po syntetyczne suplementy diety lub  innego rodzaju farmaceutyki, mające pomóc nam w takich sytuacjach. Jednak czy aby na pewno jest to konieczne? W końcu Matka...

  • Już starożytni Grecy i Rzymianie pili herbatki ziołowe, które stopniowo zdobywały opinię napojów leczniczych i stawały się coraz popularniejsze. Herbatki ziołowe posiadają mnóstwo właściwości leczniczych: łagodzą bóle, wzmacniają organizm, działają nasennie, zwalczają lekkie dolegliwości. Napoje te są mało agresywne dla naszego organizmu, tanie i prosto je przyrządzić. Poza tym są smaczne i skutecznie gaszą pragnienie oraz orzeźwiają. Przygotowanie dobrej herbatki ziołowej to przyjemność i...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Oczyszczanie organizmu z toksyn, określane niekiedy z angielska jako detoks, przydaje się szczególnie wtedy, kiedy czujemy się ociężali po zimie, ale nie tylko. Zobaczmy, jak znów poczuć się lżej i młodziej. Jak oczyścić organizm, żeby poczuć się lżej na wiosnę? / fot. 123rf.com Detoks: Co to tak naprawdę jest? Przed rozpoczęciem detoksu, należy pamiętać, że dieta oczyszczająca nie służy chudnięciu, a usunięciu z organizmu szkodliwych toksyn. Czym tak naprawdę są? To produkty przemiany...

  • Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki? Panna Ptysiówna Kruszonka: 85 g brązowego cukru 85 g mąki 75 g masła 2 g czerwonego barwnika   Ptysie: 250 ml wody 100 g masła 5 g cukru 5 g soli 150 g mąki 5 jajek   Krem: 150 g malin 150 g serka mascarpone 75 g ricotty 100 g cukru pudru 50 g śmietany kremówki laska wanilii 2 listki żelatyny 2 łyżki wody pęczek mięty Kruszonka: Cukier wymieszać z...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...