• Informacje na temat:

    krupnik ryzowy

Przepisy na temat: krupnik ryzowy
  • Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)

  • Witajcie moi drodzy!!! Dzisiaj u mnie w kuchni klasyka – na obiad gotuję krupnik z kaszą jaglaną. Coś pysznego i zdrowego.

  • Pyszny krupnik w wersji nieco zmienionej, bo ziemniaki podane są osobno. Tak się je tą zupę u nas w domu od lat.

  • Pyszna, rozgrzewająca i syta zupka w chłodne dni:)

  • Prosta, smaczna zupka.

  • Zarówno dla dorosłych jak i dla całkiem małych dzieci.

  • Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.

  • Bardzo wyśmienita sycąca ,smaczna zupa na wywarze mięsnym lub jarzynowym , szybko się przyrządza .Sprawdza się nie tylko w chłodne, jesienne i zimowe dni . Polecam

  • Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Krupnik"

Artykuły na temat: krupnik ryzowy
  • ...i pomidora posypana koperkiem, szklanka mleka. • Obiad: Zupa - domowy krupnik (porcja chudego mięsa, włoszczyzna pokrojona w plasterki, 3 łyżki kaszy). Drugie danie - 100 g grillowanej piersi...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka Szymona Kubickiego "Facet w kuchni". Jajecznica i rosół. To właśnie, te dwa dania wymienialiście najczęściej, jako przepisy, które każdy facet znać powinien. Sporadycznie pojawiały się również odpowiedzi mówiące o konieczności poznania przez mężczyzn przepisów na rozgrzewające zupy, pizzę i słodkie ciasta. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy cztery. Oto laureaci: Pani Anna "Według mnie jest kilka...

  • Sposób na kaszkę

    ...i obiadkach • Domowe: Przyrządź maluszkowi pyszny krupnik z dodatkiem zdrowych warzyw i mięsa. W wodzie z odrobiną mleka zagotuj 3 łyżki kaszy jęczmiennej. Następnie dodaj liść laurowy, pół...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Biegunka rotawirusowa

    ...najczęściej pić. Gdy objawy choroby nieco złagodnieją, starszemu brzdącowi spróbuj podać coś lekkostrawnego, np. kleik ryżowy, krupnik, purée z ziemniaka lub marchewki, chude mięso, bulion. Dziecko...

  • Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Po które z nich powinniśmy sięgać, gdy chcemy zrzucić kilka kilogramów? Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Niestety, bardzo często zdarza się, iż tradycyjne dania kuchni polskiej są niezwykle kaloryczne. Do wielu zup dodaje się kaloryczną zasmażkę lub tłustą śmietanę. Czy na diecie powinniśmy zapomnieć o tego typu daniach? Nic z tych rzeczy! W końcu zupy...

  • Skuteczne metody na bóle brzuszka

    ...konsultacji z lekarzem - przeciwbiegunkowej Smecty - radzi dr Paweł Grzesiowski. Choremu dziecku warto serwować także potrawy chłonące wodę - kleik, krupnik ryżowy, marchwiankę. Brzdąc, który ma biegunkę...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. A jakie zupy warto zaserwować bliskim jesienią? Oto propozycje naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej...