• Informacje na temat:

    krupnik na wołowinie

Przepisy na temat: krupnik na wołowinie
  • Jaką zupę pani lubi?

    ...jeszcze 20-30 minut. Rosół odstawić, żeby przestygł, przecedzić przez gęste sito. Podawać z domowym makaronem i pokrojonym w kostkę mięsem kury. Krupnik na podróbkach drobiowych Składniki: • podroby...

  • Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"

  • Smaczny pomysł na "Botwinka na wołowinie"

  • Smaczny pomysł na "Kapuśniak na wołowinie"

  • Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)

  • Witajcie moi drodzy!!! Dzisiaj u mnie w kuchni klasyka – na obiad gotuję krupnik z kaszą jaglaną. Coś pysznego i zdrowego.

  • Pyszny krupnik w wersji nieco zmienionej, bo ziemniaki podane są osobno. Tak się je tą zupę u nas w domu od lat.

  • Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.

  • Bardzo wyśmienita sycąca ,smaczna zupa na wywarze mięsnym lub jarzynowym , szybko się przyrządza .Sprawdza się nie tylko w chłodne, jesienne i zimowe dni . Polecam

  • Zarówno dla dorosłych jak i dla całkiem małych dzieci.

Artykuły na temat: krupnik na wołowinie
  • Masz kamicę nerkową? To nie powód żeby rezygnować z diety!

    ...), dżemy bez pestek, marmolady, miód. - Zupy i dodatki do zup: jarzynowe (bez wywarów z kości i mięsa, podprawione zawiesinami z mąki i mleka) i krupniki z drobnych kasz oraz ryżu, zupy owocowe i mleczne...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...

  • Dieta chorych na zespół jelita nadwrażliwego

    ..., szczupak, lin, leszcz, karaś; chuda szynka, polędwica, parówki delikatesowe; zupy na wywarach z włoszczyzny. warzywne, krupniki, mleczno-owocowe, zagęszczone zawiesiną z mąki i mleka; pieczywo ciemne...

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • ...". Może uda się znaleźć jakiegoś rolnika, który produkuje bez chemii i któremu można zaufać, albo jakąś działkę daleko od drogi. ZUPA JARZYNOWA (KRUPNIK) BEZ WYWARU Z MIĘSA • 0,5 kg ziemniaków...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. A jakie zupy warto zaserwować bliskim jesienią? Oto propozycje naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej...

Wideo na temat: krupnik na wołowinie
  • Śląski karnawał. Wołowina, śledzie, szplitry, krupnik, placki ziemniaczane

    Kucharze Ryszard Brol i Mariusz Malinowski przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania typowe dla śląskiego karnawału. Zdradzili przepisy na: wołowinę z musem z musztardy, śledzie z wędzoną śmietaną i gruszką, szplitry z konfiturą z dyni, ciastka z płatków owsianych, bezy, krupnik, kluski tarte oraz placki ziemniaczane.

  • Klasyczne dania w nowej odsłonie

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski zaprezentował tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Wśród jego propozycji znalazły się: golonka na buraczkach z chrzanem, krupnik gryczany z boczniakami, modre gołąbki z wołowiną oraz chleb czosnkowy.