• Informacje na temat:

    królik w zalewie pomidorowej

Przepisy na temat: królik w zalewie pomidorowej
  • Najlepsze następnego dnia, kiedy się "przegryzą". Przepis moja mama dostała od koleżanki, od tamtego czasu regularnie pojawia się na naszym stole.

  • Bardzo fajne,delikatne ogórki w sam raz np. do klasycznego mielonego z ziemniaczkami,albo do mięska z grilla.

  • Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak

  • Dzisiaj przedstawiam przepis na rybkę w zalewie pomidorowej. Rybę możemy przyrządzić na wiele sposobów. W każdej postaci smakują wybornie i są bardzo zdrowe, dlatego podczas codziennych zakupów powinniśmy o nich pamiętać i przyrządzać je jak najczęściej. Jeżeli jednak jesteśmy znudzeni tradycyjnym serwowaniem ryby, spróbujmy czegoś oryginalnego.

  • Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego smaku.

  • Cześć kochani! Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przygotowania pysznej sałatki ogórkowej w sosie pomidorowym, którą zamkniemy w słoiczkach na zimę.

  • Tak to jest to co lubię bardzo razem z moim starszym synem. Są pyszne i kwaśne tak jak lubię. Tak więc przepis jest dla amatorów kwaśnych śledzi:-))

  • Od kilku tygodni myślałem co z zamrożonym leszczem od Basi zrobić...niedługo czas imprez domowych więc pora szykować jakieś przekąski ,które mogą bez trudu postać w chłodnym miejscu nawet przez parę miesięcy.

  • proste szybkie i smaczne danie, im dłużej stoi tym smaczniejsza:)

  • Sprawdzony przepis na "Warzywa w zalewie pomidorowej"

Artykuły na temat: królik w zalewie pomidorowej
  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi pomidorów? Początki...

  • Z królika można przyrządzić nie tylko pasztet. Przekonaj się sam i zobacz kolejną grillową propozycję Pascala, niecodzienną ale wartą wypróbowania. Do przygotowania szaszłyków z królika potrzebne będą: - comber z królika (comber to najdelikatniejsza część tuszy z królika) - pomidory koktajlowe - szparagi - liście sałaty Marynata: - posiekana szałwia - czosnek - oliwa - sok z cytryny - skórka z cytryny

  • Chcesz długo cieszyć się zdrowiem i urodą? Jedz pomidory! I przyzwyczaj się do fioletowej zupy pomidorowej. Pomidory to nie tylko popularny składnik potraw, ale także prawdziwa bomba witaminowa Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo szybko okazało się, że niepozorne pomidory mogą nawet uratować nam życie. Zawarte...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Jesień to wyjątkowo piękna pora roku, która zachwyca złocistymi promieniami słońca, odbijanymi przez zażółcone liście w parku, letnim, choć już orzeźwiającym wiatrem, kasztanami i obietnicą długich spacerów. Są jednak i takie jesienne dni, w których marzymy o jak najszybszym powrocie do domu. I mimo że najchętniej ucieklibyśmy pod koc - to przyznajmy, że najcieplej, najmilej i najbezpieczniej jest w kuchni, gdy w garnkach gwarno, a cały dom wypełnia aromat jesiennych dań. Jesień to...

  • Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! Fot. 123RF/Picsel S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków. 5 złotych zasad konkursu S. Pellegrino Young Chef SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych Szefów Kuchni -...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...