• Informacje na temat:

    królik w folii

Przepisy na temat: królik w folii
  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    Składniki na 10 porcji: 1 królik (ok. 1-1,2 kg); 100 g słoniny; 100 g boczku; 200 g łopatki wieprzowej; 2 cebule; 4 jajka; 2 ząbki czosnku; 1 czerstwa bułka kajzerka; 200 ml białego wina; 100 ml winiaku; garść orzeszków pistacjowych; tłuszcz do wysmarowania foremek; sól, pieprz czarny mielony, rozmaryn, tymianek Sposób przygotowania Królika umyć, osuszyć, wyjąć kości. Mięso królika wraz...

  • Rozpływa się w ustach ;)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...dziczyzny ●50 dag mięsa z zająca lub królika, ●50 dag podgardla wieprzowego; do gotowania mięsa: 3 listki laur., pieprz, ziele ang. ●50 dag wątróbek ●2 kajzerki ●3 jajka ●10 dag słoniny ●10 dag tartej bułki(...): mąkę, szczyptę soli posiekaj z tłuszczem. Dodaj jajko i śmietanę. Zagnieć, włóż w folii na godz. do lodówki. Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Dopraw, dodaj masło i cebulę. Utrzyj. Dołóż jajka na twardo...

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...waniliowego, - 450 g śmietany, - 2 łyżki siekanych pistacji, - 6 pomadek marcepanowych, - 1 marcepanowy królik Przygotowanie: Białka z trzema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ubić na sztywną...

  • Smaczny pomysł na "Królik w majeranku"

  • Smaczny pomysł na "Królik w śmietanie"

  • Smaczny pomysł na "Królik w marynacie"

  • Soczyste, miękkie i smaczne.

  • torcik biszkoptowy z kremem z białej czekolady...

Artykuły na temat: królik w folii
  • Pasztet z królika

    Składniki na 10 porcji: 1 królik (ok. 1-1,2 kg); 100 g słoniny; 100 g boczku; 200 g łopatki wieprzowej; 2 cebule; 4 jajka; 2 ząbki czosnku; 1 czerstwa bułka kajzerka; 200 ml białego wina; 100 ml winiaku; garść orzeszków pistacjowych; tłuszcz do wysmarowania foremek; sól, pieprz czarny mielony, rozmaryn, tymianek Sposób przygotowania Królika umyć, osuszyć, wyjąć kości. Mięso królika wraz...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...

  • Niebo w gębie

    Rzadko je przyrządzamy, a szkoda. Gęś, kaczka lub królik to mięsa wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...

  • Alergia - jak z nią żyć?

    Nie jesteś przeziębiona, ale ciągle cieknie ci z nosa i oczy masz czerwone jak królik. To mogą być właśnie objawy alergii. Uczulić można się na wiele rzeczy i to w każdym wieku.

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    ..., masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie).  Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg(...), galaretki, kisiele czy biszkopty.  Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Naturalnie smaczne

    ...małe miseczki wyłóż trzema warstwami folii spożywczej. Na dno każdej wlej kilka kropel oliwy truflowej i posyp solą morską. Delikatnie wbij po jednym jajku. W pozostałych jajkach oddziel żółtko od białka. Dodaj do miseczek tylko białka, żółtka będą potrzebne do emulsji z masła. Z folii zrób szczelną sakiewkę, upewnij się, że nie ma w niej powietrza, zwiąż dratwą lub sznurkiem. W małym rondelku...

  • Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! Fot. 123RF/Picsel S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków. 5 złotych zasad konkursu S. Pellegrino Young Chef SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych Szefów Kuchni -...