• Informacje na temat:

    królik gotowany na parze czas

Przepisy na temat: królik gotowany na parze czas
  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • Rozpływa się w ustach ;)

  • Pyszne na drugie danie lub słodki podwieczorek. Z braku owoców użyliśmy dżemu. Troszkę czasochłonne, ale od czasu do czasu naprawdę warto się pobawić. Przepis zaczerpnięty ze starej, poczciwej "Kuchni polskiej", nieco zmodyfikowany.

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • torcik biszkoptowy z kremem z białej czekolady...

  • Popularny jesienny owoc, który niektórych odstrasza swoją goryczką.Jak z tym sobie poradzić?Aronia jest nie dawno odkrytym owocem jagodowym.Obniżacinienie tętnicze i nie tylko.

  • Pyszny i łatwy przepis!

  • Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"

  • Delikatne, smaczne, kruche mięso.

  • Przepis jak przygotować jajecznice na parze.

Artykuły na temat: królik gotowany na parze czas
  • W życiowej roli

    Feministka po latach zostaje szczęśliwą gospodynią domową. Dziewczyna z tradycyjnego domu ostrzy pazury i wprowadza dyktaturę. Z cichej myszki wyrasta liderka w związku. Życie czasem potwierdza, a czasem weryfikuje nasze wyobrażenie o małżeństwie. Jaką żoną jest Polka? Pięć historii kobiet dowodzi, że „wszystko płynie”. Zmieniają się role, poglądy, układ sił. Coś jednak jest pewne: to, że nie ma...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    ...ugotowane na parze lub w szybkowarze, np. z dodatkiem warzyw, ziół. Ten sposób przyrządzania szczególnie poleca się w przypadku delikatnych gatunków mięs, np. drobiu, cielęciny, królika. 3. Jeśli od czasu do czasu zdecydujemy się jednak usmażyć mięso, wybierajmy odpowiedni tłuszcz, np. olej rzepakowy lub oliwę z oliwek. Unikajmy smażenia na margarynie, maśle czy smalcu. Smażmy krótko i tylko raz...

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Naturalne kuracje na kolkę wątrobową

    ..., królika, kurczaka bez skórki, cielęcinę i wołowiną bez tłuszczu. Wskazane są chude gatunki ryb, morszczuk, mintaj, dorsz, pstrąg (najlepiej pieczone na parze, czyli bez dodatku tłuszczu). Wybieraj(...)Kolka wątrobowa objawia się piekącym bólem zlokalizowanym po prawej stronie brzucha tuż pod żebrami. Ból ten czasem promieniuje do łopatki i ramienia. Mogą mu towarzyszyć mdłości, wymioty żółcią...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    Choć zwykle ustępuje sama, zanim odejdzie, potrafi uprzykrzyć życie. Kolka to bolesny skurcz ścianek narządów wewnętrznych. Jeśli się powtarza, trzeba ją leczyć, czasem nawet operacyjnie. Kolka(...), masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie).  Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg...

  • Lada dzień w całym kraju zostanie uroczyście otwarty sezon na grilla. Gęsty dym, woń kiełbasek, trzask otwieranych puszek z piwem i głośna muzyka z samochodów… A przecież można inaczej, subtelniej, romantyczniej, na przykład tak, jak widzieli to francuscy malarze... Reprodukcje obrazów: wikipedia.org Bodaj najsłynniejszym piknikowym obrazem jest Śniadanie na trawie Eduardo Maneta. O grze świateł, zerwaniem z renesansową perspektywą oraz kontrowersjach związanych z nagą kobietą napisano...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    Choć zwykle ustępuje sama, zanim odejdzie, potrafi uprzykrzyć życie. Kolka to bolesny skurcz ścianek narządów wewnętrznych. Jeśli się powtarza, trzeba ją leczyć, czasem nawet operacyjnie. Kolka(...) nabiał, masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie). Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg...

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...