• Informacje na temat:

    krolik duszony

Przepisy na temat: krolik duszony
  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka

  • Delikatne, smaczne, kruche mięso.

  • Królik duszony w winie

    Na elegancką kolację.

  • Proponuję , królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Polecam

  • Przód i podroby z królika, 30 dag boczku lub podgarla wieprzowego, 20 dag wątroby wieprzowej, 2-3 suszone prawdziwki, 3 jajka, 2 bułki, 7 dag cebuli, 2 liście laurowe, ok. 5 ziaren pieprzu, 2 łyżki oleju, sól, gałka muszkatałowa, masło, tarta bułka

  • królik w takim wydaniu może smakować nawet tym, którzy twierdzą, że nie lubią tego mięsa

  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    ...z orzeszkami pistacjowymi - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!

  • Dziczyzna

    ...smakuje duszony w winie lub śmietanie.

  • propozycja przyrządzenia mięsa z królika, w tej postaci zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym rodzajem mięsa

Artykuły na temat: krolik duszony
  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    Bardzo rzadko przyrzadzam krolika. Moze dwa razy w roku? Lubie go w cidrze, w musztardzie oraz w pomidorach. Dzis wyprobowywalam nowy przepis znaleziony...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...

  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Pasztet z królika

    ...z orzeszkami pistacjowymi - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Królik na warzywach w sosie własnym

    Danie na każdą okazję.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

Wideo na temat: krolik duszony
  • Duszony królik z cytryną i rozmarynem

    Mięso z królika to jedno z najpyszniejszych i najzdrowszych gatunków mięs. W Polsce ciągle jest niedoceniane i jemy go niewiele - a szkoda! By przełamać opór przed króliczym mięsem, przygotowaliśmy dla was propozycję na szybki obiad: oto duszona łopatka z królika z cytryną i rozmarynem. Takie połączenie gwarantuje delikatność i kruchość mięsa, a także niezwykłe bogactwo aromatu, który zapewni świeży rozmaryn, łatwo już dostępny w polskich sklepach. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić duszonego...

  • Jak przyrządzić efektowne danie?

    Jak oczarować gości, przyrządzając dietetyczne danie? To jest możliwe! Jerzy Sobieniak w studiu programu "Pytanie na śniadanie" przygotował królika duszonego w warzywach. Taki obiad niewątpliwie podbije podniebienia nie tylko tych, którzy chcą dbać o linię. (Źródło: TVP/x-news)