• Informacje na temat:

    królewiec placek ewa wachowicz

Przepisy na temat: królewiec placek ewa wachowicz
  • Przedstawiam Wam przepis na rewelacyjne ciasto. Mam na myśli ciasto królewiec. Jest eleganckie, proste w przygotowaniu i co najważniejsze przepyszne! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.

  • Najlepszy na drugi dzień.

  • Smaczne ciasto,trochę pracochłonne ale tak szybko znika ze stołu, że udało mi się zrobić zdjęcie ostatniego kawałka..;)

  • pyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Było to jedno z naszych ulubionych ciast. Było ciastem dyżurnym, na uroczystościach rodzinnych. Teraz trochę zapomniane.

  • Kolejne ciasto z warzywem:) U nas inwazja cukinii:) Powstają więc różne wariacje;) Długo tez szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne...Polecamy;)

  • Delikatne ciasto z nutką owocową.

  • Wypróbowany przepis na "Królewiec domowy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Królewiec biszkoptowo-miodowy"

Artykuły na temat: królewiec placek ewa wachowicz
  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla Ciebie! Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef" Telewizji POLSAT - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny. Znajdziesz tu: - 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser, - 15 przepisów na „...

  • Ewa Wachowicz to osoba, o której można napisać naprawdę wiele. Zdobyła tytuł Miss Polonia, była rzecznikiem prasowym rządu, prowadzi autorski program kulinarny „Ewa gotuje”. Zapytaliśmy ją o kulinarne inspiracje na święta i nie tylko. fot. AKPA.PL Zacznijmy od zbliżających się świąt. Jakie ma pani plany w tym roku? - Tradycyjnie to ja organizuję Wigilię, do mnie zjeżdża rodzina. Uwielbiam te wszystkie przygotowania, gotowanie, pieczenie, zapachy... A jakie potrawy planuje pani na kolację...

  • Nowi uczestnicy i niesamowite emocje w pierwszym odcinku 4. edycji TOP CHEF! Do 4. edycji najstarszego kulinarnego show na świecie zgłosiły się setki chętnych. Jednak tylko 15 najbardziej nietuzinkowych, kulinarnych osobowości, otrzymało szansę wzięcia udziału w tym prestiżowym programie. Emocji nie zabraknie, a kucharze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności. - Rozpiera mnie duma, że znalazłem się w tak zacnym gronie! - Mierzyliśmy się długo wzrokiem razem z innymi, to było...

  • Finał TOP CHEF na antenie Telewizji POLSAT oglądało blisko 2,14 mln widzów. To rekordowy wynik tej serii i zarazem najlepszy ze wszystkich trzech edycji! Trzeci sezon show cieszył się większą popularnością niż pierwszy i drugi - przyciągnął przed telewizory ponad 1,8 milionową widownię. W grupie komercyjnej ta edycja również zanotowała rekordowe udziały w rynku, osiągając blisko 16,5%. Warto dodać, że format jest bardzo dobrze odbierany szczególnie w dużych miastach powyżej 200 tys....

  • Czwartą polską edycję kulinarnego show wygrała architektka z Wrocławia. Tutaj zerują się wszystkie dotychczasowe osiągnięcia i liczy się tylko ostateczna rozgrywka. Kasia pokazała niesamowite wyczucie, jeśli chodzi o przygotowanie kompozycji całego menu. Uszyła na miarę wszystkie dania, zadbała o talerze, estetykę - bardzo ważną we współczesnym gotowaniu - podsumował finałowe dania Kasi Wojciech Modest Amaro. - Brawo Kasia! Pierwszy TOP CHEF kobieta :-). Radość podwójna, Kasia jest w ciąży!...

  • Jeśli już robić ciasto, to tylko takie, które jest naprawdę dobre. Z okazji urodzin Smakera, sprawdziliśmy, jakie wypieki cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Fot. 123RF/Picsel Każda okazja jest dobra, aby przygotować pyszne ciasto. W ciepłe dni na naszych stołach królują lekkie desery nie wymagające pieczenia, jednak wiele osób nie wyobraża sobie weekendu bez tradycyjnego, pieczonego ciasta. Jakie przepisy należą do waszych ulubionych? Postanowiliśmy to sprawdzić! Świętując 10...

  • Prawdziwy kuchenny maraton! Wyjątkowy chaos, mordercze tempo i nieustanne zwroty akcji towarzyszyły wczoraj kucharzom od pierwszej do ostatniej minuty. Czwarty odcinek był nieprzewidywalny pod każdym względem i w każdym momencie. Nawet dwie osoby mogły opuścić program! Największe emocje towarzyszyły zmaganiom Agnieszki Buch. - Nie uważam się za złego kucharza! Chcę zostać i pokazać, że potrafię! - skomentowała surowe oceny jurorów. Po zaciętej dogrywce z programem pożegnała się Monika...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...