• Informacje na temat:

    krokiety z kapustą i marchewką

Przepisy na temat: krokiety z kapustą i marchewką
  • Smakowite krokiety

    ..., formując krokiety. Lekko je spłaszcz. Dokładnie obtocz w bułce tartej i porcjami smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron (razem ok. 20 min).  Naleśnikowe z kapustą Sposób przygotowania(...) lekko ubij. Z masy rybnej formuj krokiety. Kolejno zanurzaj je w białkach, a potem obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju przez 7-10 minut (na złoty kolor).  Ziemniaczane po góralsku...

  • Robię je zawsze na Wigilię i od czasu do czasu w trakcie roku,podaje z barszczykiem.

  • Krokiety rybno-kapuściane

    ...naleśnikach, zwiń. Krokiety panieruj z jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka...

  • Wegetariańskie sajgonki z kiełkami

    ...orzeszkami ziemnymi. Składamy najpierw jeden bok papieru ryżowego do środka, a następnie zawijamy jak krokiety. Z drugiej strony zawiniętych sajgonek warzywnych widać kolorowe nadzienie. Dekorujemy...

  • pyszne i chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami

  • Przepis na pyszne krokiety z grzybami i kapustą.

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.

  • Kiedy smażę naleśniki, to na prawdę smażę ich sporo. Wszyscy mają na nie apetyt. Zdarza się jednak, że kilka naleśników zostaje. Następnego dnia przygotowuję farsz – dzisiaj to kapustka z grzybami – i robię pyszne, chrupiące krokieciki. Polecam!!!

  • Bardzo smaczne krokiety z farszem z kapusty kiszonej, prawdziwków mrożonych i skwarek z boczku.

Artykuły na temat: krokiety z kapustą i marchewką
  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    ...z mniej tradycyjnymi, zdrowymi farszami, np. na bazie białej kaszy gryczanej lub kaszy jaglanej i twarogu, albo soczewicy i pomidorów. 4. Do ciasta na krokiety dodaj nieco otrąb lub mąki z pełnego(...). Wykorzystaj to. Przygotuj na ich bazie sałatkę owocową lub domowy koktajl. 7. Nawet klasyczne świąteczne wypieki łatwo odchudzisz - do piernika dodaj marchewką, cukinię lub dynię. Warzywa są...

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • ...przyniósł, były wiec pierogi, barszczyk, karp, amur, krokiety, owoce, śledzie, swojska wędlinka, C2H5OH itp..... odreagowałam bez kaca, za to z  wypełnieniem luki po utraconej ufnosci do ludzi...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...