• Informacje na temat:

    krewetki z ryzem i groszkiem

Przepisy na temat: krewetki z ryzem i groszkiem
  • Szybki obiad dla singla

    Dużo pracy i jeszcze więcej stresu? Rozpieszczaj się fantazyjnymi daniami, które przygotujesz w pół godziny!

  • Dlugo szukalam czym mozna zastapic mieso mielone w paprykach faszerowanych, no i BACH :) dzis wymyslilam i wiecie co? bomba bo smakuje nieziemsko :)

  • Raclette - serowe imprezy

    Od kiedy do Polski zawitała moda na wspólne gotowanie, imprezy zaczęły być coraz bardziej wyrafinowane. Już nie wystarczy dobra sałatka czy parę mało wymyślnych kanapek. Teraz wypada olśnić czymś gości i czymś takim może być raclette.

  • coś dla wielbicieli krewetek

  • Aromatyczne, pachnące cytryną i groszkiem spaghetti. Na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom owoców morza :) Danie w wykonaniu mojego Męża - ja sfotografowałam i zjadłam :)

  • Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))

  • krewetki z zieloną papryką i nie tylko

  • krewetki z prosciutto

  • Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!

  • Pikantne danie dla osob lubiacych krewetki i mocno czosnkowy aromat

Artykuły na temat: krewetki z ryzem i groszkiem
  • Panierowane krewetki z ryżem curry i dipem czosnkowym

    ..., i 4 woreczki ryżu- gotują się ok. 15 min. Krewetki wraz z ryżem na talerz, ryż przyozdabiam groszkiem, ale może być to również papryka bądż kiełki, albo wszystko razem. Do dania świetnie nadaje się dip(...)  Zamrożone krewetki wrzucam do gotującej się osolonej wody na 4 min. aby się rozmroziły,po wyjęciu pozbywam się ogonków i je solę. Panieruję je obmaczając najpierw w jajku a potem w bułce tartej...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Zmysłowe granaty

    ...oliwą z oliwek. Krewetki smażone w maśle z sumakiem i kuminem, podane z sosem sezamowo-granatowym W tym lekkim daniu krewetki mogą zostać zastąpione białą rybą pokrojoną w grubą kostkę. Zamiast(...) dołożyć fasolkę i smażyć 3-4 minuty. 3. Dodać krewetki, smażyć kolejne 3-4 minuty. 4. Doprawić solą, sumakiem i różowym pieprzem. 5. Składniki sosu połączyć w miseczce i wymieszać z krewetkami...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Wykwintne sałatki

    ..., ewentualnie makaron. Danie wzbogacą również jajka na twardo, ryby, gotowana lub grillowana pierś z kurczaka albo indyka. W wersji luksusowej sprawdzą się krewetki. Ale aby sałatka była nie tylko(...) pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w pierścienie. Czosnek posiekaj. Do 5 łyżek oliwy dodaj 7 łyżek octu i 5 łyżek wody. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z ugotowanym makaronem. Krewetki...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Obiad na ryżowo

    ...i na kawałki kiełbaski. Dusić razem (pod przykryciem) na niewielkim ogniu. Gdy ryż będzie prawie miękki, dołożyć wypłukane krewetki i groszek. Chwilę razem pogotować. Potrawkę doprawić wg uznania...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...