• Informacje na temat:

    krewetki w sosie guacamole

Przepisy na temat: krewetki w sosie guacamole
  • Awokado

    ...jest guacamole - rozgniecione widelcem awokado z dodatkiem soku z limonki, posiekanej czerwonej cebuli, świeżej kolendry, czosnku, oliwy i przypraw. Dobrze komponuje się w paście z jajek, ryby...

  • Meksykański dip na bazie awokado i pomidora. Idealnie pasuje do słonych i pikantnych przekąsek, takich jak chipsy, nachosy czy krakersy. Równie dobrze smakuję z mięsem z grilla.

  • Kulinarne afrodyzjaki – jak je wykorzystać w kuchni?

    ...różnych sposobów, zarówno w wersji słodkiej (popularnej m.in. w Brazylii), jaki i wytrawnej. Jednym z najpopularniejszych dań wykorzystujących awokado jest guacamole - sos (salsa) wywodzący się(...) posypać parmezanem lub grana padano i serwować z kieliszkiem dobrego, białego wytrawnego wina - radzi Rafał Borys.  Afrodyzjaki z morskich głębin - ryby, krewetki, homary, langustynki, przegrzebki...

  • GUACAMOLE – to nasza propozycja na kolację dla dwojga.

  • Guacamole to świetna przekąska imprezowa, szczególnie przyjemnie smakuje z grillowanym mięsem. Lekko pikantna, a zarazem orzeźwiająca pasta idealnie pasuje do tortilli oraz świeżego pieczywa.

  • Kuchnia meksykańska

  • Guacamole to tradycyjna, meksykańska salsa przyrządzana na bazie awokado. Możemy przygotować ją w klasycznej wersji lub wzbogacić ulubionymi składnikami. Guacamole jest świetnym dodatkiem do tortilli, ryb, mięs, pieczonych warzyw, ale także świeżego pieczywa. A co najważniejsze! Jest zdrowe i bardzo pożywne. Dzisiaj zapraszam na moją ulubioną wersję meksykańskiej pasty z awokado, które ma także drugą, uroczą nazwę. Jaką? Otóż awokado to po prostu smaczliwka wdzięczna. I jak tu go nie kochać? ;)

  • Przepis na doskonałą i dietetyczną pastę z awokado.

  • Miękkie, kremowe awokado, które zmienia sie w cudowny dip, paste do chleba lub dodatek do nachos - polecam

Artykuły na temat: krewetki w sosie guacamole
  • Awokado pełne możliwości

    W skorupce po awokado możesz podać krewetki, a jego miąższem faszerować jajka. Ten owoc to świetna przystawka. I daje tyle możliwości...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Awokado

    ...jest guacamole - rozgniecione widelcem awokado z dodatkiem soku z limonki, posiekanej czerwonej cebuli, świeżej kolendry, czosnku, oliwy i przypraw. Dobrze komponuje się w paście z jajek, ryby wędzonej...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    ...z makaronem, zaś w trzeciej szybkie pomysły na krewetki z guacamole,  oryginalne leczo czy jabłka miłości. W "Doradcy smaku 2" autor po raz kolejny chętnie  dzieli się swoim bogatym  doświadczeniem...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...