• Informacje na temat:

    krewetki olbrzymie masterchef

Przepisy na temat: krewetki olbrzymie masterchef
  • Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście i frytek, danie z dogrywki w "MasterChef Polska"

  • Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))

  • krewetki z prosciutto

  • krewetki z zieloną papryką i nie tylko

  • Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!

  • Do bialego wina na wieczor

  • Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)

  • W miarę szybkie do wykonania danie, jest bardzo niskokaloryczne 100g produktu ma tylko ok. 130 kcal, a jest za to bogate w białko. Krewetki, których użyłam są dostępne w postaci mrożonej w Biedronce, ich koszt to ok. 10 zł.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam owoce morza :) Mąż zakupił opakowanie mrożonych krewetek argentyńskich. Po rozmrożeniu wystarczyło tylko ściągnąć pancerz, wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, dodać masło czosnkowe i podać z chrupiącą grzanką i zieleniną. Pychota !

  • nic szczególnego...ale za to smak bezcenny;-)

Artykuły na temat: krewetki olbrzymie masterchef
  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Już 7 kwietnia ruszają castingi do szóstej edycji popularnego na całym świecie programu MasterChef. To szansa dla wszystkich tych, którzy marzą o tym, by rozwinąć swój kulinarny talent i spróbować swoich sił pod okiem Magdy Gessler, Anny Starmach oraz Michela Moran. MasterChef to nie tylko rywalizacja, to także fantastyczna przygoda i podróż życia. Kolumbia, Nowy York, Maroko - te niezapomniane miejsca znalazły się na kulinarnej mapie podróży uczestników poprzednich edycji. Jaki kraj tym...

  • W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach. Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką! „Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. Pierwsza książka Michela Morana „Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej...

  • Autorka bestsellerowego „Warzywa” i „Ziarna” powraca z nową książką! Nie stroni od dobrej jakości mięsa ale właśnie do warzyw pała miłością. W szczególności do tych sezonowych, gdy może z nich stworzyć cuda. Inspiracje przywozi z dalekich wojaży, znajdziemy je również w jej najnowszej książce! W swojej pierwszej książce Dominika wyczarowała pyszne potrawy z buraka, dyni, marchewki, kalafiora... Co jednak z całą gamą pozostałych warzyw? Tak oto powstało „Sezonowe warzywo"! Tym razem autorka...

  • Pod koniec stycznia marka sprzętu AGD Florina wystartowała z kulinarnym vlogiem „Zasmakuj radości”. Gospodarzem został ambasador marki, kucharz, maratończyk i uczestnik programu "MasterChef Polska" – Piotr Sajdak. Vlog „Zasmakuj radości" traktuje o tym jak gotować zdrowo, jakich sprzętów używać w kuchni, a także o tym jak zmieniają się nasze kulinarne gusta oraz kulinarne trendy. W każdym odcinku Piotr Sajdak dzieli się kulinarnymi wskazówkami oraz przepisem na proste i pyszne danie. Nowy...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...