• Informacje na temat:

    krewetki na starter

Przepisy na temat: krewetki na starter
  • owocowy mix na początek dnia z dodatkiem pokrzywy :) proporcje na ok. 700 ml, czyli średnio dla dwojga :)

  • solidna poranna porcja witamin:) jeden z wielu przepisów na zielony koktajl, przepis na ok 400 ml

  • zielony koktajl błonnikowy o konsystencji gęstego musu, idealny na śniadanie na drogę do pracy :) dla 1 osoby 400 ml

  • jarmuż jarmużem, a najlepiej smakuje ze słodkim owocowym dodatkiem, przepis na 1 porcję ok. 300ml

  • niespodziewanie pysznie wyszło:) a wydawało się, że takie zestawienie składników nie może się udać... przepis na 500ml

  • warzywny zielony koktajl - duża porcja witamin w małej objętości - pożywny i idealny kiedy brakuje czasu rano, bo można wziąć na drogę do pracy, dla 1 osoby ok 360 ml

  • koktajl a raczej mus witaminowy, bogaty w błonnik na początek dnia -wygodny do zabrania ze sobą rano, gdy atakuje pośpiech :) lekka płynna forma dużego posiłku dla 1 osoby -ok 300-350 ml

  • Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))

  • krewetki z prosciutto

  • krewetki z zieloną papryką i nie tylko

Artykuły na temat: krewetki na starter
  • Nowalijki kluczem do pięknej sylwetki na wiosnę

    ...jogurtu greckiego i musztardy. Sycącym "starterem" jest też twaróg połączony z rzodkiewką, rzeżuchą oraz łyżką jogurtu naturalnego. W kilkanaście minut na bazie świeżych warzyw i gotowanego drobiu, czy...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...

  • Hiszpańskie oliwki idealnie sprawdzają się w polskiej kuchni. Poniżej prezentujemy 7 przepisów na 7 dni tygodnia z Oliwką – prawdziwą hiszpańską celebrytką w tle. Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem   Składniki: hiszpańskie czarne oliwki, oliwa z oliwek, szparagi, cienkie plasterki czarnych trufli, wędzona szynka, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz. Sposób przygotowania: odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle, smażyć do momentu, aż...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Orzechom włoskim przypisuje się niebagatelny wpływ na intelekt. I słusznie! Co jeszcze warto o nich wiedzieć? Fot. 123RF/Picsel Orzechy włoskie znali już i starożytni Rzymianie i Grecy. Ponoć są o nich wzmianki w Biblii -  miał je uprawiać sam król Salomon, znany skądinąd właśnie z mądrości. W Europie drzewa orzechowe rozprzestrzeniły się dzięki Rzymianom, a do Ameryki trafiły za sprawą franciszkanów. Obecnie uprawia się je w wielu krajach Europy i Azji, w Ameryce Północnej i Południowej, a...

  • Po kontuzji kręgosłupa nikt nie wierzył, że może wrócić do formy. Od kiedy biega i zdrowo się odżywia, nie ma żadnych kontuzji. Zdobyła już Koronę Maratonów, propaguje zdrowy styl życia i biegnie dalej… „Zawsze myślałam, że bieganie nie jest dla mnie. Że w ogóle nie jest dla zwykłych ludzi. Kojarzyło mi się raczej z czymś nudnym, nielubianym i odstręczającym. W dzieciństwie największym koszmarem wszelkich obozów sportowych, w których brałam udział, były poranne albo wieczorne przebieżki. Tchu...

  • Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniałą zupę na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Od tego, jaki smak chłodnika chcesz osiągnąć, zależy, jaki rodzaj bazy wybierzesz. Najbardziej orzeźwiają chłodniki zrobione na bazie mlecznej. Do jej przygotowania wykorzystaj jogurt, maślankę, kefir albo zsiadłe mleko. Chłodniki mleczne...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...