• Informacje na temat:

    kremy do tortów karmelowy

Przepisy na temat: kremy do tortów karmelowy
  • Przepis wart wypróbowania: "Tort karmelowy"

  • Chrupiący, łączący kilka smaków i nietuzinkowy tort bezowy!

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort cynamonowo-karmelowy"

  • Wypróbowany przepis na "Tort bezowo-karmelowy"

  • Sprawdzony przepis na "Tort śmietanowo-karmelowy"

  • Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))

  • Kajmak, karmel to nieodłączne elementy świątecznego mazurka. Ale czy sprawdzi się w serniku? Oczywiście. Sernik karmelowy to doskonała propozycja na nadchodzące święta Wielkanocne i jednocześnie ciekawa propozycja ciasta. Otóż to ciasto łączy w sobie intrygujące smaki karmelu, sera oraz ciasta kruchego, a wszystko to zamknięte jest w niezwykłej formie sernika. Odkąd pierwszy raz sięgnęłam po Sernik karmelowy to nie mogłam przestać się nim zajadać. Przepis jest wyjątkowo prosty co sprawia, iż...

  • Słodki jak miodek domowy sos karmelowy. Wystarczą trzy składniki: słodka śmietanka, ciemny cukier muscovado oraz szczypta soli by cieszyć się jego słodkim, karmelowym i lekko miodowym smakiem. Ten sos jest idealnym dodatkiem do lodów, kawy oraz innych deserów.

  • Tym razem dwukolorowy sernik na spodzie ciasteczkowym polany sosem karmelowym. Niebo w gębie :)

  • Słodki dodatek do kanapek, naleśników lub deserów

Artykuły na temat: kremy do tortów karmelowy
  • Tego o kokosie nie wiedziałyście

    Wiórki Mogą być drobne lub w formie płatków. Doskonałe do ciast i deserów. Przygotowuję z nich np. kremy, masy lub kruszonki. A także używam do dekoracji ciasteczek, pierników, boków tortów. Olej Smażę na nim mięso lub warzywa. Śmiało może również zastąpić masło do smarowania pieczywa. Mleko Wykorzystuję mleko kokosowe, gdy przygotowuję dania kuchni hinduskiej lub tajskiej. Dodaję je...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Tegoroczna edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych odbędzie się już 23-24 września w warszawskiej Babce do wynajęcia. Finaliści przygotują prace w czterech kategoriach: tort weselny, tort w stylu dowolnym, kwiaty cukrowe i małe formy. W niedzielę 24 września wystawa tortów otworzy się dla szerokiej publiczności. Odwiedzający festiwal będą mogli także wziąć udział w warsztatach cukierniczych przeznaczonych dla dzieci i dorosłych, obejrzeć pokaz robienia kwiatów cukrowych, rozkoszować...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Gorąca, pyszna zupa to nieodłączny element tradycyjnego polskiego obiadu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, pobudza zmysły i apetyt. Zdrowe, naturalne składniki, wyśmienity smak i prostota przygotowania – to przepis na udaną zupę! W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych...

  • Kiedy słońce świeci, przyroda zieleni się i kwitnie, chętniej sięgamy po coś delikatnego i przyjemnego do zjedzenia. W pogodny dzień do filiżanki kawy pitej w rodzinnym gronie lub przy ploteczkach pośród przyjaciół owocowy, świeży tort smakuje wprost niebiańsko. W tym zbiorze przepisów wiele jest pomysłów autorskich, prosto z serca. Wiele oryginalnych rozwiązań dekoracji ciast, ciasta pieczone, lodowe i bez pieczenia, 99 razy owocowo-puszysta przyjemność na najpiękniejszą porę roku,...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...