• Informacje na temat:

    kremy do ciast bezowy

Przepisy na temat: kremy do ciast bezowy
  • Orzechowa fantazja

    Ciasto palce lizać!

  • Wbrew potocznemu myśleniu, zrobienie dobrej bezy wcale nie jest takie proste. Bezy podobnie jak kobiety bywają kapryśne, trzeba mieć do niech wiele cierpliwości. Gdy uda nam się „wyczuć” to ciasto i upiec perfekcyjną, lekką piankę możemy być z siebie dumni. Dobrze wypieczona beza odwdzięczy nam się niebiańskim, delikatnym smakiem: chrupkością wierzchu i piankowym, cudownie ciągnącym się wnętrzem. Dzisiaj prezentuję torcik bezowy z kremem śmietanowym. Dla mnie deser idealny – polecam!

  • Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • Tort genialny w smaku i banalny do wykonania, do tego przygotować go można w 15 minut, meeega słodki, więc wystarczy kawałek żeby zaspokoić głód na cos słodkiego :-)

  • ZAWSZE WYCHODZI ,JEST TWARDA JAK KUPNA

  • Pachnie latem. Idealny na spotkania przy kawie. Wybaczcie zdjęcie - robione późno w nocy :)

  • Ten placek udaje się zawsze.

  • Wieniec bezowy

  • Ostrzegam bardzo słodki ale pyszny.

Artykuły na temat: kremy do ciast bezowy
  • Tortowe sekrety

    ...masła Maślane kremy do przekładania tortu wzbogaca się łyżką czystego spirytusu. Dzięki temu smak masła w kremie nie jest wyczuwalny. Pod polewą Polewę łatwiej rozsmarować na torcie, jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...

  • Wykwintne torty

    .... Przełamie smak masła Maślane kremy do przekładania tortu wzbogaca się łyżką czystego spirytusu. Dzięki temu smak masła w kremie nie jest wyczuwalny. Pod polewą Polewę łatwiej rozsmarować na torcie, jeśli zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt...

  • Gorąca, pyszna zupa to nieodłączny element tradycyjnego polskiego obiadu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, pobudza zmysły i apetyt. Zdrowe, naturalne składniki, wyśmienity smak i prostota przygotowania – to przepis na udaną zupę! W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych...

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Wszystkie ciasta są pyszne, jednak wydaje się, że te pięknie udekorowane smakują nieco lepiej. Oto kilka pomysłów, dzięki którym wasze wypieki nabiorą wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie marzył o tym, by przygotowywane przez niego ciasta i torty wyglądały, jak gdyby wyszły spod ręki doświadczonego cukiernika? Wbrew pozorom osiągnięcie takiego efektu wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę cierpliwości, wyobraźni, samozaparcia oraz kilka sprytnych pomysłów podpatrzonych w...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...