• Informacje na temat:

    kremówka z bitą śmietaną

Przepisy na temat: kremówka z bitą śmietaną
  • Idealna bita śmietana

    ...w deserze mogą tworzyć się grudki tłuszczu. Bitą śmietanę do tortów utrwalaj żelatyną - rozpuszczaj ją w małej ilości gorącej śmietanki, którą następnie połącz z ubitą śmietaną.(...) przygotowaniu. Najlepsza kremówka Śmietana przeznaczona do ubijania powinna być słodka, nie ukwaszona, zawierająca minimum 30 proc. tłuszczu. By szybciej ubić śmietanę, schłódź ją kilka godzin...

  • Zaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!

  • Delikatne kremówki

    ..., rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Ricottę utrzyj z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubij mikserem na sztywno. Przestudzoną żelatynę połącz z bitą śmietaną, a potem z masą serową...

  • Czasami trzeba osłodzić sobie życie. Najlepiej ciastem czekoladowym z bitą śmietaną - czy może być coś lepszego? :)

  • Gruszkowa fantazja z bitą śmietaną

    ...budyniowy, mąkę i ew. esencję.  3. Ucierając,dodawaj porcjami ser. Na końcu połącz delikatnie z ubitą kremówką i pianą z białek. Na spodzie ciasta ułóż pokrojone w większą kostkę gruszki. Wylej masę serową...

  • Któż z nas jej nie uwielbia? ;)

  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    Łatwy deser na weekendowe popołudnie.

  • Rolada jest biszkoptowa, więc pyszna i delikatna, a nadzienie... wiadomo, jak ktoś lubi bitą śmietanę:)

  • Batoniki z bitą śmietaną i bananami

    Sposób przygotowania 1. Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki.  2. Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto...

  • Deser którego się nie oprzesz.

Artykuły na temat: kremówka z bitą śmietaną
  • Dobre rady: Śmietana kremówka

    Śmietana kremówka dobrze się ubije, jeśli będzie mocno schłodzona. Dobrze też na godzinę przed ubijaniem schłodzić w zamrażarce końcówki miksera oraz metalową miskę. Kiedy śmietana staje się puszysta, nie przedłużaj już ubijania!

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Babka z malinami i bitą śmietaną

    ...kratkę, żeby całkowicie ostygło. 5. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i miksujemy. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta i dekorujemy...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • ​Krem z dyni z pestkami smażonymi z cebulą i bitą śmietaną

    ...śmietanę ze szczyptą soli i sporą ilością czarnego pieprzu. Rozlej zupę do talerzy, na wierzch nałóż bitą śmietanę ze skarmelizowaną cebulą i pestkami dyni. Une petite astuce - rada: Jeśli...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julcia Tarach zaprezentowała przepis na rodzinną szarlotkę. Ciasto 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 220 g masła Nadzienie 1½ kg jabłek (najlepiej szara reneta) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru ½ łyżeczki cynamonu cukier puder do posypania ciasta Herbata do szarlotki 3 torebki czarnej herbaty 180 ml soku jabłkowego cynamon do smaku cukier w kostkach do smaku 6 gałek lodów...

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...