• Informacje na temat:

    kremoeka latwa i polska

Przepisy na temat: kremoeka latwa i polska
  • Pyszne, łatwe do przygotowania ciasto!

  • Pyszne i efektowne ciasto

  • Smaczny pomysł na "Polska kremówka"

  • Pyszna, w sam raz na spotkania ze znajomymi.

  • Nalewka na chłodne zimowe wieczory

  • Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)

  • Spożywanie polskich, sezonowych warzyw i owoców to życie zgodnie z naturą, co oznacza bycie zdrowszym, ponieważ nie zjadamy niepotrzebnej chemii, która jest dodawana, aby egzotyczne warzywa i owoce dotarły do naszego kraju nie psując się w podróży i zachowując świeżość. Polska żywność zapewnia nam cenne składniki i wartości odżywcze, dlaczego więc z tego nie korzystać? W mojej kuchni staram się korzystać z tego co w danym momencie znajdę w ogródku lub na targu od zaufanych sprzedawców. Moja...

  • Chyba jedna z najpopularniejszych polskich zup - ogórkowa z ryżem. Smaczna i sycąca. Ugotowana na mięsnym wywarze jest jednak trochę kaloryczna. Ale od czasu do czasu...

  • Prawdziwa polska kaczka, kupiona na targu od znajomego rolnika. Karmiona ziarnem i tym, co sama znalazła, bo to kaczka wolna! W dzisiejszych czasach to prawie dziczyzna! :-) Kaczka upieczona z kaszą i grzybami. Pełne Święto Lasu.

  • Smaczny pomysł na "Surowa polska wędzona kiełbasa"

Artykuły na temat: kremoeka latwa i polska
  • Tradycyjna kuchnia polska w wersji przyjaznej diabetykom. Niemożliwe? Zastanów się raz jeszcze. Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi" - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Autorka proponuje tradycyjne polskie potrawy w nowoczesnym - lekkim i zdrowym wydaniu. Każda pozycja z serii zawiera liczne kolorowe ilustracje prezentujące potrawy oraz sposób ich wykonania. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo przepisy na smakowite obiady i kolacje z uwzględnieniem dostępnych w danym miesiącu produktów - sezonowych warzyw i owoców.

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • W maju młodniejemy! Wszystko wokół jest świeże i to, co na talerzu smakuje podwójnie. Świat nabiera barw, a my apetytu na wiosenne dania pełne warzyw. Kusi młoda marchewka, kalarepka, rzodkiewki i sałata. Za chwilę pojawią się pierwsze truskawki, coraz cieplejsze wieczory skłaniają nas do grillowania. Więcej słońca, więcej radości i kolorów na talerzu. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Czerwiec jest miesiącem magicznym. Noc świętego Jana jest najkrótsza w roku. W sobótkową noc rozpalano ogniska, w które rzucano pęki aromatycznych ziół. Warto właśnie teraz zbierać i suszyć zioła. Mają w sobie największą moc i zapach. Zbliżają się wakacje. Czas wyjazdów, wolności, słońca, dojrzałych soczystych warzyw i owoców. Podczas ciepłych, długich wieczorów chętnie grillujemy, jedząc przy tym sałatki i inne przystawki. W tym miesiącu mamy obfitość sezonowych warzyw.

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Zgodnie z tradycją, co roku 24 grudnia wraz z pojawieniem się na niebie pierwszej gwiazdki, zasiadamy z najbliższymi do wigilijnego stołu wypełnionego pysznymi potrawami. Bez jakich potraw nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Na świątecznym stole Polskich rodzin nie może zabraknąć tradycyjnych smaków - barszczu czerwonego, pierogów z kapustą i grzybami, czy smażonego karpia. Jednak w porównaniu do ostatnich lat, coraz chętniej eksperymentujemy - prawie połowa z nas...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Fot. 123RF/Picsel Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w...