• Informacje na temat:

    krem z żółtek do biszkoptów z alkoholem

Przepisy na temat: krem z żółtek do biszkoptów z alkoholem
Artykuły na temat: krem z żółtek do biszkoptów z alkoholem
  • Ciasto truskawkowe z muslinowym kremem pistacjowym od Ladurée

    ...syrop. Gdy przestygnie wlac alkohol. Nasaczyc tym syropem biszkopt.   Muslinowy krem pistacjowy 135 g masla 27 cl mleka najlepiej pelnotlustego 3 zoltka 75 g cukru 22,5 g Maizeny czyli skrobi kukurydzianej badz maki ziemniaczanej 90 g masy pistacjowej, do kupienia w sloikach badz jesli nie znajdziecie zmiksowanych drobno na purée zielonych pistacji. Ubic zoltka z cukrem. Mleko zagotowac...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Czekoladowa rozkosz

    .... Na krem i dekorację: 50 dag owoców np. winogrona, wiśnie z kompotu, 60 dag śmietanki kremówki 30 proc., 30 dag białej czekolady, 2 łyżki żelatyny, 5 dag czekolady deserowej. Jajka dokładnie umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Obie mąki wymieszaj z kakao oraz czekoladą startą na tarce o małych oczkach. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Dodaj żółtka...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Kuchnia Giuliany - tiramisu

    ...3- cia miska. Wedlug G taki krem, jest lzejszy niz z samego mascarpone. Zoltka z cukrem zostaly ubite, tak samo bialka i smietana. Do kremu G dodaje gorzka czekolade posiekana w dosc duze(...) deser. Na ptiberki krem i druga warstwa to juz biszkopciki. Znow krem i znow biszkopciki. Na gorze krem. Calosc idzie do lodowki. Przed podaniem posypuje sie gore kakao...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Porzeczkowy raj

    Torcik owocowy Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, po 6 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej, 12 łyżek cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i bułka tarta do formy Na krem: 50 dag czerwonych porzeczek, 30 dag malin, 30 dag jagód, 3 szklanki śmietanki kremówki 36 proc., 3 łyżeczki żelatyny, sok z jednej cytryny, galaretka z owoców leśnych lub malinowa, 1/2 szklanki drobnego...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Bezowe łakocie

    Sernik jogurtowy z bezą Składniki na 15 porcji: Na sernik: opakowanie okrągłych biszkoptów, 70 dag waniliowego serka homogenizowanego, 4 łyżki cukru pudru, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc(...). 4. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijaj na sztywno mikserem. Pod koniec dodaj cukier puder, nadal ubijaj. Stopniowo dodawaj serek, nie przerywając miksowania. Do powstałej masy dodaj przestudzoną...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...