• Informacje na temat:

    krem z ubijanego mleka skondensowanego

Przepisy na temat: krem z ubijanego mleka skondensowanego
Artykuły na temat: krem z ubijanego mleka skondensowanego
  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    Posypmy kakao i cukrem pudrem.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Komunijne torty

    ...g tartych migdałów, 50 ml oleju Krem: 20 g mielonej kawy, 250 g masła, 150 g słodzonego mleka skondensowanego Wykończenie: 200 ml śmietany kremówki, 100 g masy marcepanowej, barwnik spożywczy (żółty(...)O tortowych wypiekach Pudrowa dekoracja Aby wykonać prostą i ładną dekorację na torcie, wystarczy położyć na nim papierową serwetę z wyciętym wzorem i posypać cukrem pudrem lub proszkiem kakaowym...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Czas zacząć dyniowe szaleństwo!

    ...; 2/3 szklanki cukru; 2-3 łyżki kwaśnej śmietany; 2 żółtka; szczypta soli. Farsz dyniowy: 1 i 1/2 szklanki pokrojonej dyni; 2 jajka; 1/2 szklanki cukru; 1 szklanka mleka skondensowanego; 1 łyżeczka cynamonu(...)Zupa-krem z dyni na ostro Składniki na 8 porcji: 1 kg miąższu z dyni, 1 l bulionu warzywnego, 1 biała części pora, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżeczki posiekanego...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Orzechowe frykasy

    Porcja: 290 kilokalorii Ciasto orzechowe z kremem Składniki na 12 porcji: 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka, 2 żółtka, 20 dag masła, po 3 łyżki mleka i miodu, 2 łyżeczki sody, łyżka przyprawy piernikowej Na masę i polewę: budyń śmietankowy, 1 i 1/2 szklanki mleka, puszka słodkiego mleka skondensowanego, 1/2 kostki masła, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych orzechów włoskich...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Czekolada, karmel i banany czyli niezwykle ciasto

    ...bardzo, ze zrobil sie z tego placek. Na cale szczescie gdy wyjelam tortownice to lyzka, delikatnie znow uformowalam brzeg 3 centymentrowy. Wystudzilam ciasto i wstawilam do lodowki.   Krem karmelowy : 2 puszki po 400 ml mleka skondensowanego, slodkiego. Gotujemy je 2 h w garnku z woda. Studzimy i dopiero wtedy otwieramy. Do ciasta uzywamy 1,5 puszki, reszte przekladamy do sloika...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...