• Informacje na temat:

    krem z serka homogenizowanego i masła

Przepisy na temat: krem z serka homogenizowanego i masła
  • Bliny z kremem śmietankowo-serowym

    Składniki: pół szklanki mąki pszennej szklanka mąki gryczanej 3 dag drożdży 2 szklanki ciepłego mleka 2 jajka 8 dag roztopionego masła 2 łyżeczki cukru szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia 20 dag serka homogenizowanego 20 ml śmietany 18 proc. 4 łyżki cukru cukier wanilinowy Przygotowanie: 1. Drożdże wymieszaj z cukrem, kilkoma łyżkami mleka i mąki, odstaw do...

  • Idealne na śniadanie :)

  • Tarta ze śliwkami i białym serem

    Składniki dla 6-8 osób: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 jajka 1 łyżka stołowa cukru 1 szklanka mleka 1 szczypta soli Masa: 200 g śliwek 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżka śmietany 2 łyżki kaszy manny 30 g mąki 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 1 szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: Roztopić masło Do...

  • Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A do tego bardzo delikatne i smaczne! Z talerza znikają w oka mgnieniu :)

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżka śmietany 2 łyżki kaszy manny 30 g mąki 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 1 szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta(...) burgundzkie lub Syrah) 250 ml bulionu drobiowego 125 g masła 4 kromki chleba wiejskiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki stołowe octu winnego 2 gałązki niekarbowanej pietruszki Sól Pieprz...

  • Proste i pyszne pączusie

  • Kremy gotowe w 15 minut

    Szukasz pomysłu na błyskawiczny, rozpływający się w ustach deser? Polecamy łatwe kremy! Przyrządzisz je w kilka chwil, a potem tylko schłodzisz.

  • Pierwszy raz zrobiłam takie pączki i stwierdzam, że są pyszne i usmażę je jeszcze nie raz. Ja swój przepis mam z książki kucharskiej, ale pełno ich na blogach kulinarnych. I wcale się nie dziwię, że ludzie je przygotowują, bo nie dość, że są pyszne to jeszcze można je przygotować w pół godziny. W środku są puszyste i bardzo mięciutkie. Polecam na pączkową zachciewajkę, bo takie tradycyjne pączki to ja piekę tylko w Tłusty Czwartek, wtedy smakują najlepiej. Zapraszam :)

  • ...wielkości 5 na 8 cm i przekładamy ciasto kremem (na jedno ciastko 4 czubate łyżki kremu). 4) Do uformowania ciastek najlepiej wykorzystać małe foremki od serka homogenizowanego. 5) Gotowe ciastka obficie(...)Składniki kremu: 1) 50g. kremu w torebkach „Karpatka bez gotowania”, 2) 300 g. mleka, 3) 70 g. masła, 4) 30 g. margaryny Kasia, 5) 50 g. cukru pudru, 6) 290 g. „Kremu śmietankowego dr. Oetkera...

  • Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutkie. Rozpuszczają się w ustach.

Artykuły na temat: krem z serka homogenizowanego i masła
  • Gofry z kremem jagodowym

    ...1. Suche składniki ciasta  na gofry przesiać. Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem ...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego waniliowego, 350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie herbatników typu petit beurre lub okrągłych biszkoptów. Każdą galaretkę rozpuść w 350 ml wody. Gdy przestygnie...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Najlepsze serniki

    Sernik drezdeński Składniki na 24 porcje: 300 g tortowej mąki, 20 g drożdży, 100 ml mleka, sól, 80 g drobnego cukru, 2 jajka, 80 g masła. Krem: 1 kg twarogu mielonego lub serka homogenizowanego(...), szczypta soli, spora szczypta proszku do pieczenia, 5 jajek, 5 dag marcepanowej masy, 25 dag masła, 75 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 1 budyń waniliowy , 2 łyżki mleka, 7,5 płatków...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Na jagody

    Babeczki z jagodami Składniki na 18 porcji: Na ciasto: 30 dag mąki, 10 dag cukru, 20 dag masła, 2 żółtka, 1-2 łyżki śmietany, 1 łyżka cukru waniliowego, sól. Na nadzienie: 1 szklanka kremówki, 2 opakowania serka homogenizowanego o smaku waniliowym, sok z cytryny, 50 ml ajerkoniaku, 50 dag jagód, tłuszcz do posmarowania foremek. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...migdałami. Tort w marmurkowy wzorek Składniki: 1 gotowy biszkopt (o średnicy 26 cm), 1 kg truskawek, 500 ml śmietany kremówki, 2 op. serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 1 torebka galaretki(...)Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki...

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...