• Informacje na temat:

    krem z sera i galaretki

Przepisy na temat: krem z sera i galaretki
  • Galaretka brzoskwiniowa

    Składniki: - 0,5 kg. dojrzałych brzoskwiń, - 15 dag białego sera mielonego, - 2 łyżki mielonego maku, - 200 ml. śmietanki 30 %, - 1 galaretka brzoskwiniowa, - 1 kieliszek amaretto(...) rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z puree i pokrojonymi brzoskwiniami. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki aby zastygł. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem...

  • Galaretka niby nic takiego, a jednak wszyscy ją uwielbiamy, a do tego ma tak niewiele kalorii ;P Najczęściej podajemy ją w pucharkach, ja jednak ostatnio podałam ją troszkę inaczej... chcecie zobaczyć? Zapraszam :)

  • Ciasto grejpfrutowe

    Z pysznym kremem.

  • Połączenie delikatnego kalafiora z aksamitnym serem. Aromatu dodała posiekana natka pietruszki. Całość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...kJ/110 kcal Drżący duch Składniki: - 2 opakowania budyniu waniliowego, - 280 g cukru, - 1 l mleka, - 2 opakowania galaretki agrestowej, - 1 słoik konfitury z czerwonych owoców, - 125 ml(...). Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i gdy zaczną tężeć, również wlać do formy. Odstawić na noc w zimne miejsce. Wybić z formy. Konfiturę rozrzedzić nieco nektarem wiśniowym, wlać do...

  • Ciekawe podanie mięsnej galaretki nie tylko na Wielkanoc ;-)

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec(...) do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek (o wymiarach 40 x 60 cm). 2. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę powoli wsypując pozostały cukier...

  • Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie

Artykuły na temat: krem z sera i galaretki
  • Z serem pleśniowym

    W roli kremowego nadzienia do naszych wybornych dań wystąpiły sery pleśniowe.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Brzoskwinie z orzechami

    Brzoskwinie wyjęte z puszki dokładnie osączyć i ułożyć na talerzyku. Następnie drobno posiekać ananasy i zmiksować je z białym serem. Ewentualnie można wlać trochę jogurtu naturalnego. Miksować, aż powstanie gładki krem. Do masy dodać rum i pokrojone orzechy włoskie. Przyprawić krem do smaku solą oraz białym pieprzem. Masę przełożyć do szprycki i wyciskać na połówki brzoskwiń. Następnie, zgodnie...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Lecz się dietą

    .... Obiad Zupa szczawiowa, polędwiczka wieprzowa pieczona z musztardą dijon, ziemniaki z wody, buraczki. Inna opcja: krem kalafiorowy, dorsz pieczony, pęczak, kapusta kiszona z marchwią, kompot...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Czym zastąpić cukier w diecie

    ...jak cukier, ale znacznie zdrowszy. Do kremu dodaj drobno posiekane lub zmielone w młynku orzechy albo migdały. Nutella z awokado świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, naleśników, wafli. Zawiera(...) wysypuj go do kosza.  Małą miseczkę (kieliszek) z cukrem postaw obok serów w lodówce, a dłużej zachowają świeżość i nie spleśnieją.  Plamę z trawy na odzieży łatwiej wywabisz, gdy godzinę przed...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Apetyt na pomidory

    ...goździkami i cukrem. Szalotki obierz, włóż do wina i całość zagotuj. Podpieczone pomidory połóż na talerzu, a na nich bitki. Masą z sera napełnij szprycę i wyciśnij na mięso. Całość polej wcześniej(...) smażone. Pomidory faszerowane Składniki: 4 duże pomidory, 10 dag sera feta, 10 dag szpinaku, cebula, ząbek czosnku, szklanka ugotowanego ryżu, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przygotowanie...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...