• Informacje na temat:

    krem z mrożonych truskawek z bitą

Przepisy na temat: krem z mrożonych truskawek z bitą
Artykuły na temat: krem z mrożonych truskawek z bitą
  • Urlop od wyrzeczeń

    ...śmietankowych: 160 kcal Gałka lodów owocowych: 116 kcal Deser lodowy z posypką: 620 kcal Gałka sorbetu: 110 kcal Baton czekoladowy z orzechami: 497 kcal Gofr z bitą śmietaną i owocami: 324 kcal Porcja tiramisu, kremówki: 570 kcal Drożdżówka z budyniem: 296 kcal Zwykle desery starasz się dawkować z umiarem, by utrzymać szczupłą sylwetkę. Ale podczas wakacji mówisz...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Słodkości od serca

    .... Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 45 minut Porcja: 380 kalorii Pianka truskawkowa Składniki na 2 porcje: 1/4 kg mrożonych truskawek, płaska łyżka żelatyny, opakowanie galaretki truskawkowej, 30(...). Przygotowanie: 65 minut Porcja: 410 kalorii Różowe ptysie Składniki na 2 porcje: Na ciasto: łyżka masła, sól, 1/2 łyżki cukru, 3/4 szklanki mąki, 2 jajka Na krem: 10 dag malin w syropie lub mrożonych, 10

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Wisienka prosto z brzuszka

    Przygotowania do tej cielesnej uczty nie muszą być ani długotrwałe, ani kosztowne. Możecie zacząć od bitej śmietany (jogurtu, budyniu, kisielu, itp.), którą on najpierw pieczołowicie rozsmaruje po twoich piersiach i brzuchu (może zadrży mu ręka i trochę białego kremu spocznie nieco niżej!) a później łakomie zacznie ją zlizywać. Zapewniam, że nie zostawi nawet najmniejszego śladu. Jeśli da radę...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    ...i napoje. Idealnie - pomyślałam,  i na pierwszy rzut poszedł koktajl truskawkowy na maślance. 0,7 kg truskawek, 3 szklanki maślanki, 3 łyżki miodu (możecie go zastąpić cukrem), wszystko utrzeć "żyrafą(...) (blendowanie, miksowanie i rozdrabnianie), co czyni blender bardzo uniwersalnym urządzeniem. Wymiana końcówek zajmuje dosłownie sekundę, dzięki czemu przygotowanie koktajlu czekoladowo-bananowego z bitą...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Herbaciane ciasteczka

    ...z jogurtem. Dodaj ubitą śmietanę, wymieszaj. Częścią kremu napełnij szpryckę, resztę wyłóż na spód z morelami. Tort trzymaj w lodówce, aż krem jogurtowy stężeje. 3. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, podgrzej(...)Tutti-frutti Składniki na 12 porcji: 1 duża paczka herbatników, 1/2 szklanki mleka 2 proc., 10 dag mielonych orzechów, 3-4 czubate łyżki cukru, 1 łyżka masła, 20 dag mrożonych jagód, 15 dag świeżych...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...