• Informacje na temat:

    krem z mleka skondensowanego w puszce

Przepisy na temat: krem z mleka skondensowanego w puszce
  • Ptysie z waniliowym kremem

    ...skondensowanego mleka słodzonego lub  litr mleka szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej szczypta soli Przygotowanie: Kilka godzin wcześniej zrób kajmak. Puszkę z mlekiem zanurz w wodzie i gotuj 2 godziny (otwieraj, gdy wystygnie) lub gotuj w szerokim garnku z  grubym dnem mleko z cukrem, solą i esencją, aż ściemnieje i zgęstnieje. Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Masę...

  • Ciasto ,bardzo polecane na gorące dni ,wskazane na wszelkie uroczystości, uwielbiane przez dzieci .

  • Ciasto "Mleczarka"

    Składniki: 400 g mleka skondensowanego słodzonego 200 g miękkiego masła 250 g +2 łyżki cukru 6 jaj 400 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 250 g śmietany kremówki   Przygotowanie: Mleko skondensowane gotować w zamkniętej puszce umieszczonej w wrzątku przez 2 godziny. Masło utrzeć z 250 g cukru na kremową masę. Kolejno dodawać jajka...

  • Można dodać kawę lub kakao.

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    ...waniliowego z 5 łyżkami cukru pudru. Dodaj 5 łyżek roztopionego, lekko przestudzonego masła. Dokładnie wymieszaj i schłodź w lodówce. Masa jest idealna do ptysiów. Krem orzechowo-czekoladowy Upraż 80 g orzechów laskowych na suchej patelni. Zdejmij z nich skórkę i miksuj je w blenderze, aż pojawi się olej. W rondelku podgrzej 3/4 szkl. słodzonego mleka skondensowanego. Dodaj łyżkę miodu i połamaną gorzką...

  • smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...: czekolada, puszka słodkiego mleka skondensowanego, słoik marmolady, 10 dag marcepanu Przygotowanie: 1. Marcepan pokrój w kosteczkę. Miękkie masło utrzyj na puch. Ucierając dodawaj po kawałku marcepan(...) białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec...

  • Bardzo proste ciastka bez cukru i jajek. Do ich zrobienia potrzeba zaledwie 3 składniki. Kruche, w smaku czuć mleko w proszku (mimo że go tu nie ma). Bardzo smaczne :)

  • Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.

  • Zupa krem z selera i mleka koziego

Artykuły na temat: krem z mleka skondensowanego w puszce
  • Tort miodowy z orzechami

    Na 12 porcji: 100 g ciekłego miodu, 50 g cukru, 125 g masła, 1 łyżka sody spożywczej, 50 ml mleka, 2 łyżki rumu, 500 g mąki pszennej, 2 jajka. Krem: puszka mleka skondensowanego, 250 g masła, 100 g mielonych orzechów włoskich. Wlej do garnka wodę, zanurz puszkę z mlekiem skondensowanymi gotuj przez ok. 2 godziny. Potem wyjmij ją i poczekaj, aż wystygnie. W rondelku rozpuść miód z cukrem. Dodaj...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Orzechowe frykasy

    Porcja: 290 kilokalorii Ciasto orzechowe z kremem Składniki na 12 porcji: 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka, 2 żółtka, 20 dag masła, po 3 łyżki mleka i miodu, 2 łyżeczki sody, łyżka przyprawy piernikowej Na masę i polewę: budyń śmietankowy, 1 i 1/2 szklanki mleka, puszka słodkiego mleka skondensowanego, 1/2 kostki masła, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych orzechów włoskich...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...