• Informacje na temat:

    krem z masą krówkową

Przepisy na temat: krem z masą krówkową
  • Kremówka „Trzy smaki”

    ...mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty.  3. Resztę masła ucieram. Dodaję masę krówkową. Krem rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję posiekanymi orzechami.

  • Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.

  • Mazurek

    ...●1/2 czekolady na gałązki ●gotowy krem, bita śmietana i wiórki kokosowe na bazie (możesz zrobić je z migdałów) Przygotowanie: 1. Składniki ciasta posiekaj, szybko zagnieć. Włóż w folii na 1/2 godz. do lodówki. Następnie uformuj z niego jajo z brzegami, nakłuj widelcem. Piecz na blaszce w 190°C ok. 25 min, aż się zezłoci. 2. Na wystudzonym cieście rozsyp orzechy, na nich rozłóż masę krówkową. Czekoladę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z kremem i masą krówkową"

  • Idealne połączenie smaków!

  • Składa się ono z kilku warstw, które cudownie ze sobą się komponują. Podstawą ciasta jest delikatny,kakaowy biszkopt,na nim znajduje się krem, następnie warstwa słonych krakersów,potem masa kajmakowa, znów krakersy i na końcu warstwa bitej śmietany posypana deserową czekoladą.

  • SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

  • Zwijane drożdżówki z masą krówkową o smaku orzechowym to naprawdę świetny pomysł na dodatek do kawy :)

  • Ciasto słonecznikowe z masą krówkową

  • Sernik świetnie się kroi, ma delikatny niezbyt słodki smak i do tego powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów idealnie pasuje do smaku sera i masy krówkowej.

Artykuły na temat: krem z masą krówkową
  • Zapomnij się z nową masą krówkową

    ..., czy krem budyniowo-truflowy posypany płatkami migdałów. Ogromną zaletą masy jest jej gotowość do zastosowania od razu po otwarciu puszki - masa nie wymaga gotowania ani łączenia z innymi składnikami. Masa krówkowa o smaku truflowym to wytworny przysmak, dzięki któremu ciasta i desery nabiorą wykwintnego, eleganckiego charakteru. Z masą Bakalland niespodziewane odwiedziny już nigdy nie będą problemem...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • ...: skarmelizuj na patelni łyżkę cukru, dodaj kubek kremówki i półtorej szklanki cukru. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, przez 20 minut. Opcjonalnie można kupić gotową masę krówkową - wyśmienita jest(...)  Ciasto: Do wysokiego naczynia wbij jaja i dodaj cukier. Mieszaj mikserem przez 20 minut. W ubiciu jaj z cukrem tkwi tajemnica wyrośniętego i puszystego ciasta. Powoli dodaj mąkę...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...- kandyzowany lub świeży. 4. Zamiast masy budyniowej możesz użyć gotowego kremu na karpatkę i przygotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz także wierzchnią warstwę krakersów posmarować masą(...) zmiel kilkakrotnie, by miał kremową konsystencję. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj po łyżce mielonego twarogu, aż do jego wyczerpania. 2. Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Świecący, kosmiczny tort, to na pewno marzenie wielu dzieciaków. Jeśli chcesz przygotować niebanalny w smaku i formie wypiek, poznaj przepis Oli. Biszkopt5 jajszczypta soli¾ szklanki cukru2/3 szklanki mąki kukurydzianej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej BiszkoptBiałka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Połączyć mąki i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, postawić rant (o średnicy 16...

  • W końcu nadeszła długo wyczekiwana przez wszystkich wiosna, a wraz z nią nowalijki oraz inne sezonowe przysmaki. Doskonale widać do na przykładzie przepisów, które najbardziej zainteresowały was w maju. Chociaż pogoda w maju nas nie rozpieszczała, użytkownicy Smakera, wbrew aurze, postanowili zaprosić wiosnę na talerze. W ich majowym menu znalazło się mnóstwo ciekawych i sezonowych przepisów, doskonale sprawdzające się w czasie pikników i wypadów poza miasto. Nie zabrakło lekkich sałatek,...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...