• Informacje na temat:

    krem z galaretki i śmietany

Przepisy na temat: krem z galaretki i śmietany
  • Ciasto czekoladowo-truskawkowe

    Z pysznym kremem.

  • Taki deser często serwuję na obiad, na którym są moje wnuki.

  • Zupa ogórkowa

    Zupa-krem z kwaszonych ogórków.

  • Polecam słodki orzeźwiający deser z galaretek i bitej śmietany.

  • Marchewkowe pole

    ...2 łyżeczki sody szczypta soli 20 dag orzechów włoskich Krem: 1/2 l śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe pół szklanki wody Przygotowanie: 1. Marchewki(...) natłuszczonej tortownicy, piecz 40 minut w temp. 180°C. 2. Śmietanę ubij z cukrem. Galaretki rozpuść. Tężejącą galaretkę dodaj do ubitej śmietany, ubijaj. Ciasto przekrój w poprzek, posmaruj placki...

  • pyszny deser nadający sie jako masa do tortów jak i do samoistego spozycia w gorące dni!!:)

  • Wiosenne przysmaki

    ...12 dag mąki 6 dag dżemu 40 dag rabarbaru, 20 ml grenadiny 1 op. galaretki po 150 ml kremówki i kwaśnej śmietany 1 op. żelatyny Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym(...)Owocowa lazania Składniki: 20 dag makaronu lazania po 15 dag truskawek i malin 1-2 dojrzałe owoce kiwi 300 ml kremówki 6 proc. 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego...

  • Jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!

  • Tort truskawkowy

    Składniki: 1 opakowanie spodów tortowych (np. Dan Cake) ok. 1 kg truskawek 500 ml zimnej śmietany 36% 2 op. serka mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1 opakowanie galaretki (np(...), zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić. 2. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder.  Masę...

  • Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....

Artykuły na temat: krem z galaretki i śmietany
  • Czarny Las

    Wierzch ciasta można udekorować kleksami bitej śmietany.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • 6 sposobów na to, jak pomóc skórze po opalaniu

    Latem skóra potrzebuje szczególnej opieki. Opalanie się bez kremu z filtrem może doprowadzić do poważnych konsekwencji. Istnieje jednak kilka domowych sposobów, które przyniosą znaczną ulgę przy słonecznych poparzeniach.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasta z budyniem

    Gdy zostanie nam nieco kremu budyniowego, napełnijmy nim kruche babeczki.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Zobacz przepis, jaki Tomasz Batko przygotował w siódmym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Biszkopt czekoladowy 250 ml stoutu 250 g masła 75 g kakao 400 g drobnego cukru 140 ml kwaśnej śmietany 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 275 g mąki 2½ łyżeczki sody oczyszczonej   Krem piwny 350 ml piwa miodowego 2-3 łyżki miodu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 200 g masła 3-4 łyżki brązowego cukru   Galaretka piwno-miodowa 300 ml piwa miodowego 2-3...