• Informacje na temat:

    krem z czekolady i zoltek

Przepisy na temat: krem z czekolady i zoltek
  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    ...°C.  2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wystudź. Czekoladę, serek i ziarna wanilii wymieszaj. Żelatynę rozpuść w wodzie. Ostudź. Kremówkę ubij. Odłóż kilka łyżek do dekoracji, dodaj cukier, żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź.  3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp...

  • KREM DO CIASTA, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE :)

  • Cygara z czekoladą

    ....  3. Czekoladę połam na małe kawałki. Podgrzej krem czekoladowy. Posmaruj nim każdy trójkąt. Posyp je czekoladą i zwiń, formując rogaliki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15-18 minut. Jeszcze...

  • Wspaniale!! Nie sa tanie do zrobienia, ale bardzo zdrowe i smaczne. Na razie bez maszynki do lodow, ale niebawem musze sie w nia zaopatrzyc. Recepta na bazie zoltek jaj.

  • Biszkopty z lekkim kremem

    .... Podpraż na suchej patelni.  3. Przygotuj krem: schłodzony serek ubij mikserem z ksylitolem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Jeśli krem jest bardzo gęsty, domieszaj 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja...

  • Jeżeli chcesz spróbować czegoś wyjątkowego, krem z białej czekolady jest dla Ciebie. Nie znajdziesz go w żadnym sklepie! W naszym przepisie proponujemy połączenie białej czekolady z naturalnymi pastami orzechowymi, które nie tylko nadadzą Twojemu kremowi ciekawego aromatu, ale i koloru.

  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    ...złoty kolor. Odstaw do ostygnięcia.  3. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, zdejmij z ognia. 4. Dodaj serek mascarpone, wymieszaj łyżką.  5. Krem nałóż na ostudzony spód, udekoruj owocami. Posyp cukrem...

  • Lekki, dosyć słodki torcik

  • Muffiny z malinami i białą czekoladą

    ...% · 100 g posiekanej białej czekolady · 150 g malin · foremki aluminiowe na muffiny np. marki Gosia Przygotowanie: 1. Masło rozpuścić w rondelku, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą(...) z kremem z mascarpone utartego z cukrem waniliowym.   Smacznego!

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki z kremem z białej czekolady"

Artykuły na temat: krem z czekolady i zoltek
  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    ...piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz, aż ciasto uzyska złoty kolor. Wystudź.  3. Przygotuj krem: białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zdejmij z ognia. Dodaj do niej serek mascarpone i wymieszaj łyżką. Krem nałóż na wystudzony kruchy spód. Równomiernie rozłóż borówki. Posyp cukrem pudrem, udekoruj skórką limonki i listkami mięty. Zobacz także:

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Krem z białej czekolady z pistacjami

    Składniki: 440 g biała czekolada 250 g śmietanki 30 proc. 6 żółtek 100 g pistacji solonych Drobno pokrój czekoladę.  Podgrzej śmietankę do 80-90 st. C. Powoli wlewaj do żółtek, cały czas mieszając. Gotuj w misce nad wrzącą wodą. Ubijaj, aż zgęstnieje. Czekoladę również roztop w misce nad wrzącą wodą. Wlej mieszankę do czekolady, mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlej do...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...schłodzony krem. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem, lekko docisnąć. 4. Tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, potem polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i znów...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Torcik z kremem chałwowym

    ...do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy i piecz 35 minut.  Zrób krem. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj 1/4 szklanki mleka i mąkę ziemniaczaną. Resztę(...) rozgniecioną chałwę i zmiksuj. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niej połowę wystudzonego budyniu i ucieraj do uzyskania puszystego kremu.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź ją i wymieszaj...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tort z białą czekoladą i migdałami

    Tort oprószmy cukrem pudrem.

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....