• Informacje na temat:

    krem z bitej śmietany od jaj

Przepisy na temat: krem z bitej śmietany od jaj
  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Szybki, smaczny ale i kaloryczny. Myślę, że raz na jakiś czas możemy sobie na taki pozwolić.

  • Tort bakaliowy

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju Krem: 2 śmietany 30 proc. śmietan fix cukier waniliowy łyżka cukru pudru masa kajmakowa w puszce (40 dag) Wierzch: 4 łyżki wody 10 dag masła 3 łyżki kakao pół szklanki cukru pudru bakalie Przygotowanie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ...czekolady 4 płaty żelatyny 500 g śmietany kremówki 8 bananów 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek konfitury porzeczkowej Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Białka z 2 łyżkami wody ubić na sztywną pianę(...) wmieszać to do reszty czekolady.  Ostrożnie wmieszać resztę bitej śmietany, (zostawić 6 łyżek do dekoracji). Krem nałożyć na ciasto i wstawić na 3 godziny do lodówki. Dekorować bitą śmietaną...

  • Jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...: 3 jajka 1 szklanki syropu z brązowego ryżu 11 szklanki niesłodzonego purée z dyni 3 szklanki śmietany (plus odrobina do dekoracji) 1 łyżka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka cynamonu(...) całkowicie wystudzić). Utrzyj jaja i syrop z brązowego ryżu na krem, a następnie dorzuć resztę składników i miksuj do uzyskania konsystencji rzadkiego budyniu. Jeśli masa będzie zbyt wodnista, dosyp...

  • Proste ciasteczko bez pieczenia.

  • Zimowy torcik

    .... "delicjami", kleksami bitej śmietany.(...)Składniki na ok. 12 porcji: - białka z 7 jaj, - 20 dag cukru, - 5 dag mąki, - kakao, - łyżka octu, - 10 dag mąki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do pieczenia, Na drugi placek: - 4 jajka...

  • Deser z bitej śmietany przekładany czekoladą, szybki, prosty, smaczny.

Artykuły na temat: krem z bitej śmietany od jaj
  • Ciasta z truskawkami

    Truskawki zmiksuj na krem albo udekoruj nimi wypieki.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Cytrusowa babka dyniowa

    ...drewnianym patyczkiem do szaszłyków. A następnie skrapiamy chłodnym sokiem pomarańczowo-cytrynowym. Babkę odstawiamy, by dobrze nasiąkła sokiem. Dzielimy na porcje i podajemy z odrobiną bitej śmietany. Zobacz(...)Przygotowanie: Dynię kroimy w kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy 8-10 minut. Miksujemy blenderem na purée i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • ...  Ciasto: Do wysokiego naczynia wbij jaja i dodaj cukier. Mieszaj mikserem przez 20 minut. W ubiciu jaj z cukrem tkwi tajemnica wyrośniętego i puszystego ciasta. Powoli dodaj mąkę(...) rozsmaruje się na cieście. Bita śmietana: Do 0,5 litra śmietany 30% wsyp fix i zmiksuj do uzyskania bitej śmietany, dosypując cukier puder wedle uznania do uzyskania słodkości. Masa karmelowa...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasto parzone z porzeczkami

    ...g śmietany 1 łyżka cukru pudru 1/8 litra wody zagotować z masłem i solą. Dodać mąkę i szybko mieszać, aż ciasto uformuje się w kulę i będzie odchodzić od ścianek naczynia.  Przełożyć do miski i studzić ok 10-15 minut. Rozgrzać piekarnik do 225 st. C. na dnie ustawić pojemnik z wodą. Do ciasta kolejno dodawać jajka. Masę nakładać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec 15-50 minut. Żelatynę...

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...