• Informacje na temat:

    krem smietanowy z czekolada

Przepisy na temat: krem smietanowy z czekolada
  • Trzy błyskawiczne kremy

    Efektowny wieniec ptysiowy za każdym razem może smakować inaczej. Wystarczy, że podany w przepisie krem śmietanowy z mascarpone zastąpisz jednym z tych, które proponujemy. Waniliowy 1 szkl. schłodzonej śmietany kremówki ubij na sztywno z 1 op. zagęstnika. Dodaj 1 małe opakowanie homogenizowanego serka waniliowego oraz 1 łyżkę cukru waniliowego. Wymieszaj. Czekoladowy 2 szkl. śmietany kremówki...

  • alternatywa dla lodow...

  • Kremowe ciasta

    ...na 3 blaty. Każdy skrop 2 łyżkami likieru. Krem: twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną i likierem. Dodaj serek mascarpone i ubij. Blaty przełóż kremem. Posyp posiekanymi migdałami i płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 3 godz. Udekoruj stopioną czekoladą. Przekładaniec śmietanowy 1. Masło utrzyj z cukrem i 1 cukrem waniliowym. Wbij jajka. Rozpuść 2 łyżki kawy...

  • wspaniały tort śmietanowy z borówkami i galaretką. nieziemski. inspirowany moimi wypiekami.

  • Smaczny sos pieczarkowy z dodatkiem pora i cebuli, wysmienicie smakuje z ryzem ugotowanym na sypko.

  • Przepyszny śmietankowy tort z kawałkami czekolady i mocno wyczuwalnym powidłem śliwkowym. Motywem tortu była gra League of legends i jeden z jej bohaterów Teemo;)

  • PYSZNY TORT Z DUŻĄ ILOŚCIĄ KOKOSÓW

  • Propozycja na smakowity, delikatny i bardzo pożywny krem szpinakowo - śmietanowy z nutą gałki muszkatołowej i czosnku, podawany z zarumienionymi na maśle kopytkami. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu.

  • Pysznie czekoladowy :)

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

Artykuły na temat: krem smietanowy z czekolada
  • Wisienka prosto z brzuszka

    Przygotowania do tej cielesnej uczty nie muszą być ani długotrwałe, ani kosztowne. Możecie zacząć od bitej śmietany (jogurtu, budyniu, kisielu, itp.), którą on najpierw pieczołowicie rozsmaruje po twoich piersiach i brzuchu (może zadrży mu ręka i trochę białego kremu spocznie nieco niżej!) a później łakomie zacznie ją zlizywać. Zapewniam, że nie zostawi nawet najmniejszego śladu. Jeśli da radę...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Z porzeczkową nutą

    ...do posmarowania formy lub papier do pieczenia. Na krem: 50 dag czerwonych porzeczek, 30 dag malin, 30 dag jagód, 3 szklanki śmietanki kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny, sok(...), wsyp do masy jajecznej i mieszaj. Do przygotowanej tortownicy wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Porzeczkowy raj

    Torcik owocowy Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, po 6 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej, 12 łyżek cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i bułka tarta do formy Na krem: 50 dag czerwonych porzeczek, 30 dag malin, 30 dag jagód, 3 szklanki śmietanki kremówki 36 proc., 3 łyżeczki żelatyny, sok z jednej cytryny, galaretka z owoców leśnych lub malinowa, 1/2 szklanki drobnego...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Orzechowe frykasy

    ...ciasto jeszcze 10 min. 3. Rodzynki opłucz, zalej rumem i odstaw na 15 min, potem osącz. Jabłka obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. 4. Podsmaż na maśle jabłka z cukrem i cynamonem. Dodaj(...) Porcja: 290 kilokalorii Ciasto orzechowe z kremem Składniki na 12 porcji: 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka, 2 żółtka, 20 dag masła, po 3 łyżki mleka i miodu, 2 łyżeczki sody, łyżka przyprawy...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...