• Informacje na temat:

    krem śmietankowy do tortu

Przepisy na temat: krem śmietankowy do tortu
  • Tort bezowo-śmietankowy

    Wyśmienicie komponuje się z kremem. Lubi też towarzystwo owoców. Z ubitej i upieczonej piany można wyczarować najróżniejsze kształty.

  • Tort z owocami truskawki i wiśni, przełożony kremami o smaku tiramisu i śmietankowym.

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Delikatny krem czekoladowy i śmietankowy otulony puszystym biszkoptem. Słodkie, ale nie mdłe, pyszne.

  • Krem mocno owocowy

    ...1. By go zrobić, zmiksuj z cukrem oraz sokiem cytrynowym do smaku oczyszczone owoce (truskawki, maliny, jagody lub jeżyny). 2. Następnie w masie rozprowadź budyń śmietankowy w proszku (1 op. na 1/2 l owoców). Zagotuj. Gdy budyń zgęstnieje, wystudź go i zmiksuj z 20 dag masła oraz, ewentualnie, cukrem pudrem. 3. Używaj do przekładania tortów.

  • smaczny,dość efektowny :) robiłam na 13 urodziny mojego syna :)

  • ...przy pomocy szprycy. 7) Na różyczkach układamy truskawki. 8) Do dekoracji tortu można też wykorzystać „Krem śmietankowy dr. Oetkera” w torebkach lub krem z bitej śmietany.(...) zaparzamy w niej czarną herbatę Express dodajemy 7,5 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, kilka kropli esencji waniliowej i 1 czubatą łyżkę spirytusu. Krem truskawkowy do tortu. 1) 3 torebki kremu...

  • Pyszny, duży tort na każdą okazję

  • Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu(...) powstały krem w chłodziarce 4 godziny. 3) Tort przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. 4) Na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem (około 9 czubatych łyżek). 5) Ozdabiamy boki tortu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowy"

Artykuły na temat: krem śmietankowy do tortu
  • Śmietankowy torcik

    .... 4. Kremem z jagodami smarujemy górę oraz boki tortu. Posypujemy resztą jagód. Ciasto wstawiamy do lodówki.(...) do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25 minut w 180ºC. 2. Namaczamy żelatynę. Z laski wanilii wydobywamy miąższ. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Cukier puder...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • Szwedzki torcik śmietankowy

    Wierzch posypmy cukrem pudrem.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasta z kremem

    Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym zamierzasz przełożyć tort, dodaj łyżkę stołową czystego spirytusu lub innego mocnego alkoholu - przełamie on smak masła (nie będzie wyczuwalny). Do babeczek Krem owocowy, budyniowy, bitą śmietanę...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Kolorowe torty

    ...z cukrem pudrem, trochę śmietanki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć ze śmietaną. Śmietanę podzielić na pół, jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin(...),   1 galaretka agrestowa,   4 banany Pianka:   3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru,   1 galaretka wiśniowa. Przyrządzanie: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z kolejnymi...

  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...